אנא בקרו בפורום פלאשו בכתובת flashoo.co.il/forum, פורום הקהילה החדש. מערכת הפורומים הזו ננעלה ותשאר בתור ארכיון בלבד. Please visit our new forums at flashoo.co.il/forum, our brand new forum. These forums have been closed and will remain online as an archive only.
קבוצה: רשומים
משתמש מספר: 2744
הי
ראיתי באיזשהו מקום שרשור ובו ויכוח בנוסח : "האם html5 יהרוג את פלאש?"
בתור מישהו שבשנתיים האחרונות נכנס לעולם הזה ומשקיע זמן רב בלמידה של פלאש, מעניין אותי לשמוע מה יש לבאי הפורום לומר בעניין? אשמח אם תוכלו להאיר את עיני בנושא כדי שאוכל להחליט אולי להתפתח בעוד כיוונים.
ואולי בניסוח נוסף - מהם לדעתכם אבני היסוד ששווה למי שנכנס לעסק ללמוד, מתוך הסתכלות לעתיד הקרוב רחוק ?
משתמש מספר: 2906
זו שאלה מעניינת, פלאש פתח הרבה דלתות...
ישנם הרבה סיבות שנצתרך לקצת לרדת מן הפלאש לחלק מן היישומים. - היכולת לנגן קבצי מדיה בhtml5 ובכלל כל הכיוון היום הוא שהדפדפן יכול לעשות יותר דברים מסתם להיות דפדפן. - העובדה שפלאש או שלא נתמך או שלא עובד טוב ברוב הפלאפונים.
ויש עוד כל מיני דברים ישנים כמו מנועי החיפוש (אומנם זה קצת יותר טוב עכשיו), תמיכה בשפות וכו...
סה"כ נראה לי שהצורך בפלאש יחזור למה שהוא היה בהתחלה וזה לעשות אתרים "מגניבים" יותר לכל מיני נישות שצריכים להיות בהם מגניבים (יענו עם אנימציות). אפשר לעשות ממשקים אינטרנאקטיביים, נקיים ויציבים בימינו בלי פלאש.
אגב, html5, יש אנשים שעדיין משתמשים באקספלורר 6.. יקח קצת זמן לפני שתוכל לומר "לכולם יש html5".
אבל בלי שום קשר, בנוסף ללמוד ולהתפתח בפלאש.. אין שום סיבה שלא תלמד ותעדכן בכל דבר אחר שקשור ומתחרה בפלאש. אני אישית התחלתי בתור מתכנת פלאש נטו ועכשיו אני מנסה להמנע משימוש בפלאש כשאני לא צריך, בגלל כל הסיבות הנ"ל, וגם כדי ללמוד דברים חדשים.
משתמש מספר: 2744
תסלחו לי אבל מאוד מעניין אותי להבין את חוסר התגובות (לא מתוך כעס ח"ו). האם השאלה לא רלוונטית ? מאוד אשמח אם אנשים שמנוסים קצת יותר ממני יוכלו לתת כיוון בעניין.
קבוצה: צוות האתר
משתמש מספר: 2
לו היה לי שקל עבור כל פעם שהמשפט "זה הולך להיות הפלאש קילר הבא" הגיע לאזניי. אני מסכים שיש היום אפליקציות שפלאש גדול או קטן עליהן. לא להכל הוא מתאים וזה שיש לנו פטיש ביד לא אומר שהכל מסמרים. בוחרים טכנולוגיה לפי הצורך, ולא ההפך. עד כאן אמרות שפר. אני מאד מקווה שלאדובה יש roadmap מאד מסודר ונכון לגבי איך הם הולכים להתייחס לכל ה"איומים" הללו שצצים להם מכל פינה. בכללי, אני מאמין שפלאש (שים לב, לא פלקס) היא עדיין טכנולוגיה שיכולה להציע כל כך הרבה מעבר למה שקיים היום בשוק. רב האנשים שמצהירים ש HTML 5, תחליף ראוי, פשוט לא פיתחו מימיהם בפלאש, והעולם שלהם כל כך מנוון וצר שהם לא יכולים להעלות על דעתם מה זה לצייר ריבוע במקום לכתוב קוד שעושה את זה. זו אפשרות, אין לדעת. משהו אחד אני יכול לומר בוודאות - יצא לי לעבוד עם הרבה מפתחים מכל מיני צדדים של הטכנולוגיה - מפתחי פלאש הם היצירתיים ביותר שנתקלתי בהם (לטוב... ולרע ). בכל אופן, נחכה ונראה. ללמוד זה אף פעם לא רע.
משתמש מספר: 1621
אם ADOBE יצליחו לגרום לפלאש לרוץ גם במחשבים חלשים יותר ובסלולרים הוא ישרוד אם לא הוא ייעלם לאט לאט במתחרים לצערנו.
עריכה : נסיתי לחשוב למה שפלאש תעלם ולא מצאתי את האמת חוץ ממה שכתבתי למעלה אבל זה עדיין לא יגרום לפלאש להעלם כליל כי הדרך היחידה שפלאש תעלם זה אם מייקרוסופט תחליט שבאחד מן הדפדפנים שלה לא יהיה פלאש אז כיביכול פלאש יהיה בבעיה, אבל מצד שני אתה מבין שזה גם מהלך התאבדותי של מייקרוסופט לדפדפן שהיא תשחרר כי היא לא אפל ואף אחד פשוט לא יוריד את הדפדפן החדש בגלל העניין הזה
ככה שפלאש על פי איך שזה נראה יש לה לפחות עוד 5 שנים לשרוד בשקט אפילו אם אדובי לא ישפרו את הPLAYER שלהם .
-------------------- אתר משחקי פלאש כולל בו משחק עצמי שנוצר ע"י חברתי PACMAN WAR משחקים ברשת
משתמש מספר: 1513
או, אני רואה שאני לא היחיד שהנושא העסיק אותו. בימים האחרונים פשפשתי באינטרטט אחר דעות של אנשים מהתעשייה לגבי הנושא המאוד מטריד הזה (למפתחי וחובבי הפלאש) אז כמה נקודות למחשבה:
הרבה דיבורים על כך שה- HTML5 יחליף את הפלאש, אבל אני שואל- האם אותו HTML5 יכול לתת תחלופה לשלל היתרונות שיש לפלאש חוץ מוידאו?? לפלאש יש כ"כ הרבה להציע לדעתי חוץ מוידאו - ממשק גרפי מלא בו ניתן ליצור גרפיקה, אנימציה וכו, שפת תכנות שלמה (!), ועוד ועוד...
האם HTML5 תיתן מענה למפתחים הקיימים (ויש הרבה) ? חוץ מה- CANVAS שלדברי מתנגדי פלאש אמור לתת מענה גרפי... נו, אתם רציניים? לפי הדוגמאות זה נראה כמו כאב ראש אחד גדול.
משתמש מספר: 1513
זו אפשרות (שלא חשבתי עליה). אבל פה אתה בעצם מדבר על תשובה של אדובי. והיא נשמעת לי קצת מפותלת... אולי חברה אחרת (אפל/גוגל) יתנו תשובה משלהם ללא פלאש שמבוססת רק על ג'אווה-סקריפט ו-HTML5.
משתמש מספר: 37
אדובי היו שמחים להפטר מנגן הפלאש. הפרנסה שלהם היא סביבות פיתוח. אני לא רואה את אפל או את גוגל מתחרים באדובי בסביבות פיתוח גרפיות, אינטרנטיות. יש להם פור ענקי.
קבוצה: אושיות הקהילה
משתמש מספר: 1543
קשה לי לראות את פלאש עוזב בשנים הקרובות
גם אם HTML5 יעבוד על פי התוכנית לפלאש ישארו כמה יתרונות: הוא מאפשר למעצבים שבחיים לא למדו לעבוד עם קוד יותר מסובך מ gotoAndStop להכין אתרים אינטרקטיבים
הוא מוצג בצורה כמעט זהה בכל דפדפן, מי שכתב לדפדפן (HTMLJSCSS) יודע שלא כל דפדפן מפרש את הקוד בדיוק באותה צורה נכון שדפדפנים מודרנים יחסית מציגים דפים בצורה יותר דומה אך בכל זאת יש הבדלים ולדאבג לכל דפדפן בנפרד כך שבכל דפדפן הכל יראה ויתנהג בצורה זהה זה חתיכת כאב ראש
צורת התפיסה של פלאש בקרב הציבור, לא פעם התבקשתי להכין "אתר פלאש אינטרקטיבי עם דברים זזים" גם אם ב HTML5 יהיו יכולות לאנימציות באותה מידה כמו פלאש יעברו עוד כמה שנים לפחות עד שאנשים יקבלו את HTML5 בתור מחליף ראוי לפלאש
משתמש מספר: 2
ראשית, בואו נזכור שאדובי גדולה בלייצר סביבות פיתוח עבור הרשת. HTML5? בבקשה - גם לזה יהיה פתרון טוב. לגבי ההשוואה, אני מעט סקפטי, כי כמו שאמרו לפני, פלאש זה הרבה מעבר לווידאו. שווה לראות מה קורה ב HTML5, בלי שום קשר. כדאי לשמור את הדיון הזה מקצועי ככל שניתן ולא לערב רגשות זיקה טכנולוגיים, שמה לעשות, קיימים בצורה חזקה מאד אצל מפתחי פלאש. אנחנו מאד אוהבים את הטכנולוגיה שלנו, וקשה לנו לראות מישהו קורא תיגר עליה. אני מחכה בסבלנות לראות לאן דברים יתפתחו.
לא ממש מבין את ההתרגשות של השבועות האחרונים מסביב לנושא הזה - לא דיברנו על זה לפני כמה שנים? יש המון רעש בנוגע לזה שהתמיכה של HTML5 בווידאו תהרוג את פלאש. אז בניגוד למה שאומרים, פלאש זה לא רק ווידאו, פלאש תומך ב-DRM שבכלל אין דיבור עליו ב-HTML5, וגם אם היה כן, עדיין אין ל-HTML5 קודק מוסכם ולא נראה שום פתרון באופק (זה דיון שמתנהל כבר כמה שנים בלי פתרון).
גם אם באיזה צורה לא ברורה HTML5 יגיע להסכמה של כל הקבוצה שכותבת אותו, עדיין לא ברור כמה זמן יקח לדפדפנים לאמץ אותו ועוד כמה זמן יקח לציבור להתעדכן. פלאש לא בסכנה כי בשביל אדובי הפלטפורמה היא הרבה יותר מהנגן עצמו. הנגן מתחלף כל שנה ואם אדובי יכולים לכתוב נגן מיוחד ל-IPHONE אז הם בטח יכולים לכתוב נגן שירוץ על JAVASCRIPT.
פלאש היא פלטפורמה מוצלחת הרבה מעבר לטכנולוגיה עצמה. פלאש מוצלחת בזכות קהילה טובה, בזכות סביבת פיתוח מצויינת ומי שמפתח מוצלח בה ישרוד הרבה מעבר לגרסה ספציפית של הנגן.
שאומרים ש HTML5 יהרוג את פלאש מדברים רק על וידאו. בשביל רוב האנשים, פלאש זה רק וידאו. וידאו זה מה שהפך שאת פלאש לפלאגין הכי מותקן בעולם. בכל מקרה, זה ייקח עוד זמן. אם אדובי ישחררו נגן יעיל מאוד בקרוב, זה יסתום הרבה פיות. בכל מקרה, רוב האנשים, בכלל לא יודעים מה זה פלאש, ולא צריך להקשיב לכל קשקוש שיוצא מפיהם של גיקים.
אני עושה דברים בפלאש שאנשי js למינהם יכולים רק לחלום עליהם. זה לוקח לי מעט זמן, זה עובד על הכל (חוץ מאייפון) וזה מדובג היטב כי יש לי כלים טובים. וזה מה שיכריע את המערכה.
משתמש מספר: 70
מה שאני אומר זה ממש לא חדש, אבל פלאש זה מקרה מיוחד שבו פופולריות-יתר פוגעת בשמו של המוצר. כולם משתמשים בפלאש, גם חובבנים, גם ילדים עם תוכנות פרוצות... הם למעשה הרוב והם מפיצים תכנים לקויים (באנרים מהבהבים, משחקים שתוקעים דפדפנים) ומוציאים שם רע לטכנולוגיה שבידיים הנכונות (כמו של יותם) היא פשוט נהדרת. לא ראיתי אף אחד מאשים את ה-HTML בעקבות כל האתרים הזוועתיים שיש ברשת, או את JS על זה שיש פונקציות שתקעו לי את הדפדפן.
לא ראיתי אף אחד מאשים את ה-HTML בעקבות כל האתרים הזוועתיים שיש ברשת, או את JS על זה שיש פונקציות שתקעו לי את הדפדפן.
זה משום ש-HTML הוא ברירת המחדל בעוד פלאש תמיד יתפס בתור אופציה שהשימוש בה נתון לשיקול דעת. אנשים לא חושבים על אתרי אינטרנט במונחים טכנולוגים והאדם הממוצע ברחוב שמע על "פלאש" בהקשרים שונים אך אני בספק אם יודע שקיים דבר כזה HTML. ה-HTML הוא שקוף למשתמש ופלאש ממש לא. בטח לא מתי שהוא מהבהב ותוקע את הדפדפן
זה נכון אמיר, אנשים לא יודעים מה זה HTML ולעומת זאת פלאש זה כן משהו שמצלצל להם מוכר. בכל מקרה, זה יהיה מעניין לראות מה קורה. דרך אגב, לי יש תאוריה שאפל רוצים להרוג את פלאש כדי המפתחים (שרבים מהם מוכשרים כמו שדים) יעברו לפתח לפלטפורמה שלהם.
קבוצה: אושיות הקהילה
משתמש מספר: 73
אז אולי החבר'ה של הHTML גם צריכים לחזק ככה את המותג. יקפיצו לך הודעה שמחייבת אותך לעדכן. אתה תלחץ על כפתור והוא לא יעשה כלום מלבד לסגור את החלון ולהודיע לך שההתקנה הסתיימה