אנא בקרו בפורום פלאשו בכתובת flashoo.co.il/forum, פורום הקהילה החדש. מערכת הפורומים הזו ננעלה ותשאר בתור ארכיון בלבד.
Please visit our new forums at flashoo.co.il/forum, our brand new forum. These forums have been closed and will remain online as an archive only.
Flashoo Logo

בלוגים |מאמרים | חיפוש | רשימת משתמשים

ראיתי שאתם ישירים פה והעיצוב הוא לא ממש שלי אז, חוו"ד על אתר בבנייה
« הבא הכי ישן | הבא הכי חדש » עקוב אחר נושא זה | שלח נושא זה באימייל | הדפס נושא זה
shannoga
פורסם ב: 8/02/2010 , 01:14

חבר קהילה מתקדם

קבוצה: רשומים
משתמש מספר: 2744

הי
העליתי היום חלק מהאתר ה - בעצם ראשון - שאני בונה.
על העיצוב הראשוני אחראיות שתי מעצבות מוכשרות ואני רק עשיתי התאמות וגזרתי מדברים שלהן (ברשותן כמובן).
לא הכל כבר למעלה ותראו דפים בבנייה אבל זה בדיוק הזמן לקבל הערות ....

הנה הקישור

ינקותא - בית ילדותי

תודה

שני

shvilam
פורסם ב: 8/02/2010 , 09:13

חבר קהילה ותיק

קבוצה: אושיות הקהילה
משתמש מספר: 30

אני לא מעצב אלה מתכנת ( אנחנו לא ידועים בטוב טעם שלנו )
אבל לדעתי העיצוב מאוד יפה הבעיות באתר לדעתי הם אחרות יש בעיה עם המימוש של העיצוב מבחינה תכנולוגית
למה הדף בית הטקסטים הם תמונה
בעמוד הגילריה למה לא עולה התמונה הרישונה
והמיקום של תמונות הנוספות לדעתי בעיתי אני התקשתי למצוא אותם

ובלוח פיעילויות היתי משאיר את התפריט הצדי פתוח

בטח יהיו עוד הערות

הטופס מאוד יפה
וזה שהוא HTML זה מצויין

--------------------
shvilam

Mogobe.com
FileNameFix
אטרקציות לחתונה

janiv
פורסם ב: 8/02/2010 , 09:51

חבר קהילה ותיק

משתמש מספר: 846

לא הבנתי את הצורך בפלאש?

מאור בר
פורסם ב: 8/02/2010 , 12:04

חבר על

קבוצה: צוות האתר
משתמש מספר: 70

מסכים עם יניב, נראה שהפלאש פה מיותר ועדיף שהאתר יהיה ב-HTML כדי שיהיה נגיש יותר למנועי חיפוש.

עיצוב:
יש איזה טרנד של עיצוב אתרים ברטרו-ישראלי והוא נחמד, אבל זה חייב להיות מצד אחד יותר עקבי מאשר כרגע (הרקע הרועש שלא מתחבר לכלום, למשל) ומצד שני חייב לעדן (הוספת א' לכל שם בתפריט זה קצת יותר מדי חזרתיות על אותו קטע, כמו לחזור על בדיחה פעמיים או חמש).
השפה הגרפית של האייקונים רחוקה מהשפה של הלוגו וחבל, אפשר להוציא משהו שהרבה יותר קרוב לעולם הפיקטוגרמות שיתחבר באופן הדוק יותר.
עקביות סגנונית: אם בחרתם בריבועים ישרים למעלה ומעוגלים למטה, זה הגיוני לעשות זאת גם לרקע האתר עצמו.
שימו לב שיש הבדל בין מינימליזם ל"ריק", שטח הרקע הלבן והלא מטופל באתר נראה פשוט סתמי.
בכל אופן זה נראה יותר מיני סייט מאשר אתר בעיקר בעקבות ניצול שטח המסך שנראה כאילו נועד לרזולוציות ישנות מאוד.

שמישות:
שטח ה-hit של הכפתורים קטן מדי ולא מגיע גם לטקסט.
כדאי לשקול שימוש בלוגו לחזרה לדף הראשי במקום עוד כפתור או בנוסף לו.

בהצלחה.

--------------------

_____עיצוב אינטראקטיבי

______MaorBar.com

---------------------------------------
The Dingo ate your baby

shannoga
פורסם ב: 8/02/2010 , 14:39

חבר קהילה מתקדם

הי

תודה, אני די חדש אז אני בטוח שיש פערים שאני עדיין לא מבין אבל כמה שאלות לאור ההערות:

1. שני הפריטים המרכזיים שעשויים בפלאש הם לוח הפעילות והגלריה ואני לא מבין איך לוח הפעילות, כמו שהוא כרגע, יכול להיות html. סרגל הניווט הוא זמני ואמור להיות קצת יותר אינטראקטיבי אז גם הוא יהיה פלאשי.

2. פריט נוסף שעשוי פלאש ובהחלט ניתן לשאול למה, הוא הטקסט שמופיע בדף הבית במרובע הימני העליון. וכאן אני אשמח להעלות דילמה שבהחלט מענין אותי מה יש לכם לומר בעניין -

מצד אחד זה יכול להיות html אבל כשניסיתי לבנות את זה ב html ולשמור על העיצוב שהמעצבות בנו, מצאתי את עצמי נלחם בניסיון להתאים את המראה של הטקסט הפנימי כדי שיראה טוב בדפדנים המרכזיים.
האקספלורר וגם קצת פיירפוקס עשו לי את המוות, מה גם שהפונטים המוטמעים נראו באקספלורר זוועה. מצאתי הקים ושמקים וכל אחד שניסיתי יצר בעיה בדפדפן אחר.

מצד שני, בפלאש לקח לי 5 דקות לייצר טמפלט אחד שמקבל flash vars על ידי swf object שיכולים לשנות לו את התוכן, הצבע, המיקום, הפונט, הרווח, צבע המסגרת וכל מה שבא לי ונחשו מה - הכל נראה אותו הדבר בכל הדפדנים. כך שיש לי swf אחד שמשרת את כל הדפים באתר, בלי ווג'עראס ובלי להתפשר על המראה. בנוסף, בגלל שיש "אלטרנטיב קונטנט" שיש בו גירסת html של הדף, הדף דה פקטו כבר מאונדקס מזה חודשיים והטקסט מופיע גם מופיע בגוגל בלי שום בעיה.

אז אם פתרתי את בעיית גוגל, ומימלא יש לי אלמנטים פלאשים הכרחיים (אני מודה שזה בעיקר לוח הפעילות והסרגל שאמור להשתכלל קצת) אז למה לי לוותר על הנוחות והאחידות של פלאש ולהסתבך עם פתרונות עקומים של css?

3. למאור, אני מאוד נהנה לראות את ההשקעה שלך בהערות העיצוביות, אני אפנה את זה למעצבות ונראה מה הן מציעות. למען ההוגנות אני אומר שיש לי חלק לא קטן באחריות למראה הסופי . לגבי ההערה על הסטייל הארמי, מדובר בשמות שנמצאים גם במקום הפיזי עצמו (חדר פעילותא, משחקייא, ספרייא וכדומה). כך שהלקוחות רוצות שזה יהיה דומה ואחיד. לגבי השטחים הלבנים, מדובר בפער זמני שאמור להתמלא בתוכן אחר. אני מקבל את ההערה על העקביות ברקע העגול למטה וזה נראה לי קל למימוש אז תודה.

4. לגבי ניצול שטח המסך, אשמח אם תחדשו לי אבל מצאתי בהרבה מקומות שרוחב של 900 פלוס מינוס וגובה של 600 הם גודל מקובל. הייתי שמח לפעול אחרת וזה מאוד הגביל גם אותי. מה הגודל המקובל כיום?

5. לגבי ההערה בלוח הפעילות, הבעיה הייתה שכשהסרגל פתוח הלוח לא נראה טוב כשהוא ממורכז על הבמה, והסגרה היא אך ורק משיקול עיצובי ולא משיקול אחר.

תודה רבה
ואשמח לתגובות נוספות והערות.

שני

janiv
פורסם ב: 8/02/2010 , 16:07

חבר קהילה ותיק

ציטוט

מצד אחד זה יכול להיות html אבל כשניסיתי לבנות את זה ב html ולשמור על העיצוב שהמעצבות בנו, מצאתי את עצמי נלחם בניסיון להתאים את המראה של הטקסט הפנימי כדי שיראה טוב בדפדנים המרכזיים.
האקספלורר וגם קצת פיירפוקס עשו לי את המוות, מה גם שהפונטים המוטמעים נראו באקספלורר זוועה. מצאתי הקים ושמקים וכל אחד שניסיתי יצר בעיה בדפדפן אחר.

dry.gif נשמע כמו תרוץ ... ללא כוונה להעליב ..אך חוסר ניסיון בטכנולוגיה מסוימת אינו מהווה טיעון מוחץ לבחירה בטכנולגיה שונה.
אכן CSS ותאימות לדפדפנים יכול לשגע . אך ללא ספק ישים.

האם התוכן הדינמי שיוכל בתוך הפלאש יראה ויקוטלג ע"י מנועי חיפוש? על פניו לא , אלא אם תדאג לשקפו גם כ .HTML (אלטרנטיב קונטנט דינמי)
עוד פרמטר שאתה צריך לחשוב עליו הוא accessibility

אני בתור לקוח לא הייתי מסכים לקבל אתר קטלוג כאתר פלאש. לדעתי הפלאש אינו הכרחי אפילו מיותר ופוגע בתוצאות האתר במנועי חיפוש.
גם את לוח הפעילות ניתן לבצע בצורה יפה ומעוצבת באתר .HTML

shannoga
פורסם ב: 8/02/2010 , 16:23

חבר קהילה מתקדם

הי
אני לא נעלב ושמח על הביקורת wink.gif .

לתגובתך -
1. כן, גוגל מאנדקס את האתר ואת התוכן שבו כיוון שהטקסט אינו מגיע מפלאש ישירות ואינו תמונה. הטקסט מגיע ממסד נתונים דרך php ועובר גם לתוכן האלטרנטיבי וגם לפלאש דרך swfObject. פלאש מקבל את הטקסט ויוצר את שדות הטקסט באופן דינאמי בהתאם ל flash vars שהוא מקבל (מגדירים את התוכן, צבע גודל פונט ועוד). גוגל כנראה קורא גם את ה flash vars שמופיעים ב html וגם את התוכן האלטרנטיבי ובאופן מעשי ובדוק מאנדקס את הטקסט שבאתר. (תנסה למשל לכתוב טקסט כלשהו מהאתר ותראה שהוא מופיע בחיפוש בגוגל מיד) אז למה זו עצלנות ולא דרך טובה ונוחה יותר ליישם את הדברים ?

2. לגבי לוח הפעילות - איך ניתן לעשות אותו לא בפלאש ? , וחשבתי שזו דווקא בחירה נכונה. אני אסביר - ראיתי אתרים דומים לפני שניגשתי לבנות אתזה וברובם לוח הפעילות קשה מאוד לעדכון ולכן ברובם מדובר או בתמונה שמוחלפת או בדף שכדי לעדכנו צריך לפנות אל מי שמעצב את האתר (ואני בטוח שיש גם דוגמאות טובות יותר , אני לא נתקלתי בכזו). מה שמיוחד בעיני בלוח ומצדיק את הפלאש הוא הדינאמיות והיכולת לעדכנו בקלות.
ללקוחה יש טופס טבלה שבו היא ממלאת את הפרטים על כל פעילות (שם, שעות, מדריך, מחיר, פרטים על החוג, הפנייה לוידאו ביוטיוב ועוד). חוץ מזה היא לא נוגעת בכלום ולא צריכה כלום. הלוח מחשב את החוגים שיש באותו היום וממקם אותם בהתאם, הוא גם יודע להתמודד עם שני חוגים שמתחילים באותה השעה ולהזיז את שאר הפעילויות בהתאם וכד'. בלחיצה על פעילות מקבלים מידע (מה שברוב האתרים דורש מעבר לדף ארוך שמרכז מידע על כלל החוגים), ניתן לראות וידאו על החוג וכל מידע שברצונם לתת, אם אין וידאו הטקסט מצטמצם למעלה ועוד.

דרך אגב, גם כאן, הלוח מאונדקס יופי על ידי גוגל ואתם יכולים לבדוק ולהזין תוכן מאחד החוגים או הפירוטים של כל חוג ולמצוא אותם מיד בגוגל.....
איך עושים את זה בלי פלאש ולמה בעצם ?

שוב תודה

janiv
פורסם ב: 8/02/2010 , 17:25

חבר קהילה ותיק

כיצד מנוע החיפוש יבחין בין כותרת H תג ובין תוכן פיסקה?
לדוגמה כיצד ניתן לדעת ש "התעמלות נשים בהריון" היא כותרת ויש לאנדקס בהתאם.
בחיפוש בגוגל עבור הביטויי הנל.
אני מקבל את דף הבית ולא את דף הפעילות.
וזוהי אינה הדוגמה היחידה .

ההרגשה היא שהפתרון מאולץ ואף יוצר עבודה כפולה .

shannoga
פורסם ב: 8/02/2010 , 17:40

חבר קהילה מתקדם

הי

אני לא רוצה להישמע תרצן אבל אני לא מבין ממש את הבעיה ואשמח אם נלבן אותה יותר לעומק.

כרגע גוגל מאנדקס את לוח הפעילות כדף הבית משום שהוא היה בדף הבית (באתר הזמני) ורק אתמול עבר לדף נפרד ווודאי יקח זמן עד שהוא יאנדקס שוב.
גוגל יודע על התגים משום שבתוכן האלטרנטיבי התוכן מוכנס לתוך תגים (תסתכל למשל על המקור של לוח הפעילות ותמצא שהכותרות מופיעות בתג מתאים וכך גם הפסקאות וכולי).

כשאני רושם בגוגל "תנועה מגע", שתי מילים שתסכים איתי שרלוונטיות לעוד הרבה דברים, האתר מופיע שלישי ברשימה.
"פלדנקרייז לנשים בהריון", אפילו בלי "ירושלים" מעלה את האתר שני ברשימה. וכד'

מה יוצר יותר עבודה - לכתוב css שיתאים לכלל הדפדפנים או ליצור פלאש אחד שיראה את התוכן באופן זהה בכל אתר?

ואני באמת מעוניין לדעת האם יש דרך ליצור לוח פעילות דומה בדרכים אחרות ?

שוב תודה
שני

Dori
פורסם ב: 8/02/2010 , 18:22

חבר קהילה מכובד

משתמש מספר: 35

בנוסף להערות שהחברים כאן כתבו,
מה שהכי הפריע לי הוא הטקסט בתפריט הראשי למעלה על הרקע המקווקו.
בקצרה: הטקסט בתפריט הראשי לא קריא ולכן לא ידידותי.
בכללי האתר ניראה כאילו רוצה להיות רטרו אבל לא פוגע.

shannoga
פורסם ב: 8/02/2010 , 19:31

חבר קהילה מתקדם

הי

תודה רבה לך,
היית מוסיפה רקע או מסתפקת בשינוי צבע.
ניסיתי כרגע לשנות לחום וזה מבליט יותר, אשמח לשמוע עצה.

תודה

reutkri
פורסם ב: 8/02/2010 , 22:53

חבר קהילה חדש

משתמש מספר: 5563

ציטוט (shannoga @ 8/02/2010 , 19:31 )
הי

תודה רבה לך,
היית מוסיפה רקע או מסתפקת בשינוי צבע.
ניסיתי כרגע לשנות לחום וזה מבליט יותר, אשמח לשמוע עצה.

תודה

מעבר לאפקט העיצובי יש לך פה גם פן של קידום והייתי ממליצה לך להפוך את זה ל HTML ולא פלאש אין שם משהו באמת מסובך שמצדיק פלאש
זה יעזור לך במנועי החיפוש וישאיר לך אופציה בעתיד של קידום דרך אגב החלון חדשות הקופץ מדליק את זה אולי כן הייתי משאירה wink.gif

--------------------
חלוקת פליירים | יועץ מס | עיצוב חדרי ילדים | תקליטנים

Dori
פורסם ב: 9/02/2010 , 10:30

חבר קהילה מכובד

משתמש מספר: 35

יופי, התפריט קריא והצבע החום משתלב יפה.
אגב, אהבתי את התוספות של ה- א (חמוד)

ועוד משהו שעכשיו שמתי לב:
למשל בעמוד צור קשר הצבע החום של התפריט לא קריא
אני הייתי משנה את הצבעים לפי מידת הקריאות שלהם בכל עמוד בנפרד מכיוון שלכל עמוד יש צבע רקע אחר בתפריט.

בהמשך אכתוב הערה עיצובית לגבי עמוד הבית...

janiv
פורסם ב: 9/02/2010 , 11:29

חבר קהילה ותיק

היי שני.
ציטוט
מה יוצר יותר עבודה - לכתוב css שיתאים לכלל הדפדפנים או ליצור פלאש אחד שיראה את התוכן באופן זהה בכל אתר?

ללא ספק לכתוב css יוצר פחות עבודה .מול לבנות ולתחזק שיכבה גרפית דינמית בפלאש.

. הבנתי שבתוכן האלטרנטיבי אתה מציג את תוכן כ HTML עבור מנועי חיפוש.(סבבה)
לא מצאתי בקוד האתר היכן אתה מעביר את התוכן באופן דינמי אל הפלאש. אמרת פלאש vars אך אובייקט הפלאש vars שמצאתי היה ריק.
CODE
//loah peilut
var flashvars = {};
var params = {};
params.wmode = "transparent";
params.allowfullscreen = "true";
var attributes = {};
swfobject.embedSWF("peilut/Lp.swf", "lp", "860", "570", "10.0.0", "expressInstall.swf", flashvars, params, attributes);

במידה ואתה עושה זאת ולא זיהתי , האם לא חבל על הכפילות במידע?
כיצד אתה מנהל את הרכיבים הגרפים המשותפים לכל האתר? אתה טוען swf נפרד לכל דף אשר מכיל בתוכו את הרכיבים הגרפיים שלו. דבר זה אינו מנצל את ה cache וגורם לטעינה איטית יותר של האתר.
לגביי לוח אירועים שבועי המוצג כ HTML. ישנם המון דוגמאות ברשת הינה אחת

shannoga
פורסם ב: 9/02/2010 , 12:19

חבר קהילה מתקדם

הי

שוב תודה

1. לגבי הלוח אני מניח שזה עשוי בג'אווה סקריפט? ופה אני מודה שאני ממש ממש מתחיל בעניין והשימוש בפלאש הוא באמת כי כרגע, רק ככה אני יודע לעשות את זה.(לוקח עכשיו קורס של לינדה)
בכל זאת הייתי שמח להבין מה היתרון על פלאש מעבר לעניין גוגל ? מהמעט שאני לומד של ג'אווה נראה לי הרבה יותר פשוט ליצור לוח כזה בas3 האם אני טועה ?

2. האמת שדי השתכנעתי להעביר את הסרגל לhtml, הלקוחות אוהבות אותו ככה ובאמת אולי אין סיבה להשאיר אותו בפלאש.

2. כשהתייחסתי לפלאש vars התכוונתי למלבן טקסט שמופיע בדף הבית, שם תוכל לראות שפלאש מקבל את הטקסט מפלאש vars. לוח הפעילות מקבל את התוכן ישירות על ידי שימוש ב amfphp.

3. לגבי ניהול הרכיבים המשותפים - אני עדיין לא ממש מבים בענייני cach אבל אי מניח שכוונתך היא לזיכרון שמאחסן את הקבצים שהדפדפן מוריד.
קיים בשרת רק קובץ swf אחד לסרגל הניווט ורק קובץ swf אחד למלבן הטקסט. השינוי בצבע של סרגל הניווט ושל מלבני הטקסט, שמתבצע במעבר בין דפים, מתקבל על ידי שינוי פלאש vars ולא על ידי טענית קובץ נוסף. האם גם אז הדפדפן טוען את הקובץ מחדש?

תראה janiv

אין לי ספק שחלק מהבחירות שלי נבע גם מהרצון שלי ליישם דברים שלמדתי ולא תמיד מתוך שקלא וטרייא של כל האפשרויות (מה גם שבנקודת ההתחלה שאני נמצא בה קשה לי עדיין להבין את השיקולים לקיום של בחירה מושכלת).
עדיין הנקדה שמעניינת אותי לאור הדיון הזה היא מדוע לא פלאש ? ומתי לא פלאש ? הכיוון שאני מקבל מהתגובות פה הוא "אם זה לא עם אנימציה מורכבת אל תעשה את זה בפלאש" , האם עניין האנימציה הוא היתרון היחידי של פלאש על שאר האפשרויות ? האם זה רק הגוגל ? האם זה באמת מעמיס על מחשב המשתמש גם כשמדובר ברגל ניווט מצ'וקמק ולוח פעילות די פשוט?

שני

janiv
פורסם ב: 9/02/2010 , 12:45

חבר קהילה ותיק

מתי פלאש.
אתר תדמית/פורטפוליו אשר החוויה הגרפית היא הכרחית .
מצגות , באנרים.
אפליקציות ווביות בעל קהל יעד פרטי,פנים חברתי.(פה הייתי משתמש בפלקס)

1 משתמשים צופים בנושא זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:
15 תגובות מאז 8/02/2010 , 01:14 עקוב אחר נושא זה | שלח נושא זה באימייל | הדפס נושא זה

<< חזור אל עיצוב

[ זמן טעינה: 0.0382 ]   [ משתמש ב13 שאילתות ]   [ מופעלת דחיסת GZIP ]