באיחור אופנתי קל, נתקלתי במאמר של אדובי קונסלטינג בלה בלה על הפריימוורק שבכותרת ( 2.1 כי זו הגרסה שבה אנחנו משתמשים בעבודה), ונתקלתי בניגוד אינטרסים קל שאני אשמח אם מישהו יסביר לי:
כאן (חלק 2 של המאמר, Binding the model and view together מספרים למה זה לא טוב להעביר פיסות מידע (חלקי מודל) דרך מבנה view היררכי - למשל קומבובוקס שנמצאת בתוך vbox בתוך hbox בתוך canvas תקבל את ה-dataprovider שלה דרך כולם - כי זה הופך את שינוי ה-view למשהו מורכב יותר, שכן הוא כרוך ב-data שעובר דרכו.
עד כאן נשמע הגיוני, ואפילו מביא אותנו לרעיון של סינגלטון עבור המודל - ה-ModelLocator.
אבל אז מגיעים לסוף חלק ב' של המאמר, Enter the Model Locator pattern. בדף האחרון של החלק הזה (זה שמופיע בקישור) יש הסבר (אולי הסבר היא לא המילה הנכונה, יותר כמו קריאה נרגשת ולא מנומקת) להעביר חלקים מהמודל דרך ה-view, כולל דוגמה לאיך בדיוק להעביר data דרך ה-view.
וזה מוגדר כ-best practice של Cairngorm.
אז אני שואלת - מה הדרך הנכונה להגיע מקומפ' פנימיות למידע שהן אמורות להציג? גישה ישירה דרך הסינגלטון של המודל? או העברת המידע הרלוונטי דרך שכבות view שנמצאות שם בחלקן רק בשביל עימוד?

חדשות