ItemRenderer - תצוגה נטו או גם שכל?

זה המקום לדון במתמטיקה, באלגוריתמים, במתודולוגיות תכנות, סימולציות פיזיקאליות, סביבות פיתוח ו-Frameworks. אפליקציות RIA מתוחכמות, קטעי קוד מורכבים או שימוש בקוד ByteLevel. אם אין לך מושג מה הדברים הללו מקומה של ההודעה שלך כנראה בפורום "שאלות כלליות".

ItemRenderer - תצוגה נטו או גם שכל?

הודעהעל ידי atarsh ב 22 יוני 2011, 09:31

אני ועוד מישהו בעבודה נתקלנו במחלוקת לגבי אחריותם של IRים בטבלאות, והייתי שמחה לשמוע עוד כמה דעות.
אני טוענת ש-IR לא אמור לעשות דברים ממש, לכל היותר לדספץ' איבנטים שהטבלה או מי שמחזיק אותה יגיבו אליהם.
הלוגיקה שסביר שתהיה ב-IR לתפיסתי היא כזו שנוגעת לתצוגה-נטו (תהפוך לירוק אם הערך גדול מ-0, אדום אם הוא קטן).
אם צריך לערוך את האייטם המוצג (לא בתוך הטבלה עצמה אלא לפתוח פופאפ שבו תעשה העריכה) ה-IR לא יפתח את החלון בעצמו, לא יהיה אחראי להעביר מידע לחלון ולאתחל אותו - ולו בגלל שרוב הזמן IR לא יודע כל מה שצריך לדעת אלא רק מה שיש על הdata שלו, ולכן נאלץ לפנות לכל מיני וורקאראונדים כדי להגיע למידע הנדרש - החל מלהעמיס את ה-data, דרך סינגלטונים, ושאר ...ובכן, וורקאראונדים.
נכון שבמקרים רבים יש קשר די הדוק בין IR למידע שהוא מציג ויכול להיות אפילו שבתוך הIR נקאסט את ה-data לסוג הקונקרטי שלו כחלק מלוגיקת התצוגה, כלומר ההפרדה לא תהיה מושלמת וזה לא שנוכל לקחת את הIR לטבלה אחרת בלי להרגיש, עדין, אני מרגישה טוב יותר כשכל הפעולות שנובעות מדף מסוים באפליקציה מרוכזות באותו דף ולא מפוזרות ברכיבים שאינם רלוונטיים ל-flow.
הוא ביקש שאני אביא סימוכין בכתובים לזה שלוגיקה של IR צריכה להיות תצוגה נטו ולא ביזנס לוג'יק, ומכיוון שאין לי כוח לחפש ואני עובדת על אינטואיציה נטו :) אני אשמח לשמוע דעות נוספות.

אז למי יש כמה דקות בשבילי? קדימה, שפכו.
סמל אישי של המשתמש
atarsh

Re: ItemRenderer - תצוגה נטו או גם שכל?

הודעהעל ידי yood ב 23 יוני 2011, 09:58

אם את עובדת ב mvc אין בעיה לערוך את המידע מכל מקום. אני מאמין שזה בסדר ל ir לערוך דטא שנמצא בסקופ שלו. אני כותב קוד ערויכה בנפרד אבל ה ir מאתחל אותו. בהנחה וכל מי שצריך מאזין לשינויים בדטא אז לא צריכה להיות בעיה.

אם הפעולה היא משהו שחורג מהסקופ של ה ir אז אני מדספצ איוונט
yood

הודעהעל ידי atarsh ב 23 יוני 2011, 17:39

בוא נגיד שחלק מהפעולות הן באמת בסקופ של הדאטה, וחלק אחר הוא מורכב יותר - תלך על חצי-חצי או שתכתוב את כל הקוד במקום אחד?
סמל אישי של המשתמש
atarsh

הודעהעל ידי yood ב 23 יוני 2011, 19:57

כל מקרה לגופו, אבל ככלל, אם הלוגיקה צריכה להשפיע ישירות על ה ir, אז חצי חצי. אני לא חושב שרכיבים חיצוניים צריכים להכיר את ה ir אם אין ממש ממש צורך.
yood

הודעהעל ידי atarsh ב 26 יוני 2011, 08:02

רכיב חיצוני מן הסתם לא צריך להכיר את ה-IR, הוא יכיר לכל היותר את הדאטה.
אם השינוי הוא שינוי תצוגה ברור שהוא יעשה בתוך ה-IR, הרי אי אפשר להתייחס לIR מסוים מבחוץ (כלומר אפשר, אבל זה מסבך את החיים).
אבל ליזום פעולות מורכבות יותר? מה ל-IR ול-flow של האפליקציה?
סמל אישי של המשתמש
atarsh

הודעהעל ידי yood ב 26 יוני 2011, 10:33

כמו שאמרתי, כל מקרה לגופו. ה IR לא צריך להכיר את האפליקציה ולכן לא צריך ליזום שום דבר שנמצא מחוץ לסקופ של עצמו. אם קליק על ה IR אמור לעשות משהו גדול יותר אז צריך לעשות את זה ברמת האפליקציה, כלומר לדספצ איוונט, אבל אם זה רק לשנות שדות בדטא, מבלי להכיל לוגיקה נוספת, אז אפשר לעשות את זה ב IR
yood

הודעהעל ידי atarsh ב 26 יוני 2011, 14:55

סבבה :פרח:
סמל אישי של המשתמש
atarsh

הודעהעל ידי איתן אבגיל ב 29 יוני 2011, 07:26

אני הייתי מתייחס ל IR כאל קלאס לכל דבר.
אם יש משהו שהוא בתחום ה scope שלו - אזי לגיטימי ואף מומלץ שהוא יסגור את זה בקוד שלו. גם אם זה לוגיקה, וגם ויזואליות בתגובה ל data כזה או אחר. אם הוא אמור להשפיע על משהו שהוא אינו בסקופ של עצמו - שידספץ' איבנט.
זה שהIRים נוצרים עבורנו חינם חינם לא אומר שהם "חיה אחרת" מבחינה תכנותית.
סמל אישי של המשתמש
איתן אבגיל
Site Admin

הודעהעל ידי atarsh ב 29 יוני 2011, 07:59

הבעיה היא עם הגדרת הסקופ הזו, מה לגיטימי ומה לא לגיטימי שהוא יעשה.
כל הרעיון מאחורי MVC למשל הוא שאתה לא עושה דברים שאתה יכול (קרי, לשנות את המודל לא דרך הקונטרולר) אלא דברים שמתאימים לתפיסה (קרי, לשנות את המודל רק דרך הקונטרולר אע"פ שיש לך גישה ישירה אליו).
סמל אישי של המשתמש
atarsh

הודעהעל ידי IAP ב 10 יולי 2011, 17:45

בלי קשר לשיטה, זה בסופו של דבר מועיל לכל מיני "מדדים" כמו מודולריות ואנקפסולציה לעשות את הרנדר ש.. פשוט ירנדר.
המשפט הזה נכון כמעט על כל רנדרר בכל הקשר שהוא.

לגבי רשימות. אני לא יודע איזה סוג של מידע או פעולות יש שם. אבל אפילו משהו פשוט בסגנון של להקפיץ הודעה "האם אתה בטוח?" הייתי עושה את זה מחוץ לרנדר, כדי לאפשר למי שיצר אותו להחליט האם בכלל להקפיץ את ההודעה "האם אתה בטוח". ברור, אגב, שהיה יותר קל ופשוט להכניס את זה לרנדר בלי איבנטים מיותרים ובירוקרטיה.

הרנדר, כמו שכבר כתבתם, צריך פשוט להתעסק עם רינדור. ז"א מה הצבע? מה הפונט? מה הסדר? וכדומה.

ומצד שני (אההא!) אני מזכיר את ההרצאה המאלפת שהייתה לנו במפגש לגבי כתיבה פשוטה ומהירה. תמיד עומדת השאלה האם הגודל של הפרוייקט באמת מצריך שמירה כל כך אדוקה על העקרונות של אנקפסולציה ומודולריות. פרוייקט גדול ברור שכן, פרוייקט בינוני, עדיף שכן, פרוייקט קטן, אולי עדיף שאין צורך במאמץ הזה...

אני מניח, במקרה שלך עטר, שהפרוייקט די גדול, לא?
סמל אישי של המשתמש
IAP

הודעהעל ידי atarsh ב 11 יולי 2011, 12:05

די גדול יהיה אנדרסטייטמנט, וכלכך לא עקבי ונטול סטנדרטים שבא לצעוק.
סמל אישי של המשתמש
atarsh

הודעהעל ידי IAP ב 11 יולי 2011, 14:55

זו סיבה עוד יותר חשובה להיות מאוד קפדן אקסטרה על דברים כאלו.

מהניסיון שלי, כאשר התעוררתי מאוחר יותר שהפרוייקט מבולגן ולא עקבי, והתחלתי מאותו רגע לכתוב בצורה קפדנית יותר, זה דרש ממני לשנות בדיעבד חלקי קוד, לאט לאט וצעד צעד כחלק מההתקדמות הרגילה, כך שבסופו של דבר הפרוייקט נהיה סביר הרבה יותר, בלי משאבים מיוחדים.
סמל אישי של המשתמש
IAP

הודעהעל ידי atarsh ב 31 יולי 2011, 09:12

אני נועלת את הדיון כי נשבר לי למחוק הודעות זבל.
אם למישהו יש משהו להוסיף, אנא פתחו ת'רד חדש וצרפו לינק לנוכחי.
סמל אישי של המשתמש
atarsh

חזור אל אלגוריתמיקה וקוד מתקדם

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד