חוקי פורום מאמרים

פורום זה יאגד בתוכו מאמרים ומדריכים בנושאים השונים שיכתבו על ידי חברי הקהילה. המאמרים יקבלו תיוג מילות מפתח, דירוג רמת קושי ודירוג הקהילה. תוכלו למצוא פה מדריך פלאש, ActionScript, MXML, מאמר בנושא תלת מימד, עיצוב, צד שרת וגם Mobile.

חוקי פורום מאמרים

הודעהעל ידי איתן אבגיל ב 18 אפריל 2010, 22:29

פורום זה יכיל בתוכו מאמרים בנושאים שונים וירכז בתוכו חומר מקצועי של התחומים השונים. את הפורום ואת תוכנו תנהל הקהילה עצמה. כל מי שרוצה להעלות מאמר, יכול לעשות זאת על ידי פוסט רגיל.
בהמשך המאמרים ניתן לפתח דיון סביב המאמר, להוסיף מידע ולתקן/להבהיר נקודות ממנו במידת הצורך.
המאמרים יקוטלגו במילות מפתח (tags) ויקבלו דירוג מקצועי (מתחיל, מתקדם, מומחה), ודירוג של חברי הקהילה.

כתיבת מאמרים -
חשוב לציין שבפורום זה אין מקום למאמרים שלא נכתבו במקור ע"י מפרסם המאמר או בהסכמת הכותב המקורי - חשוב לנו לשמור על זכויות היוצרים ועל אוטנטיות המקום. כמו כן, פרסמו את המאמר עצמו ולא לינק למאמר במקום אחר.
המאמרים הם גם הזדמנות מעולה גם לכתוב מאמר שמדבר על המערכת שבניתם או המוצרים שלכם כל עוד זה רלוונטי למפתחים של פלאשו (כמו "איך להשתמש בגיגיה באפליקציית שלי").
בכתיבת כותרת המאמר השתמשו בפורמט הבא: ציון קהל היעד (תכנות, עיצוב, וידיאו...) : כותרת המאמר בקצרה [ציון רמת המומחיות: מתחיל, מתקדם או מומחה]. לדוגמא:
עיצוב: יצירת דמויות לאנימציה [מתחיל]
תכנות: שימוש ב two way binding [מתקדם]

עברית -
אנו מקווים לראות את הפורום הזה מתמלא במאמרים איכותיים שיהוו מוקד ידע לקהילה כולה ולרשת הישראלית.
מרבית העבודה שבתחום שלנו היא באנגלית, וזה טבעי שנראה פה מאמרים שלמים בשפה האנגלית. למרות זאת - אנו מבקשים, שאם אתם מעלים חומר בשפה אחרת מעברית, נסו קודם לתרגם אותו לעברית לטובת הקהילה הישראלית והחברים שרק בתחילת דרכם בבית הספר. ועל מנת שיהיה לנו מאגר בעברית.
עוד הזדמנות טובה לתרום לקהילה ולפורום מאמרים בפרט היא להציע עזרה בתרגום המאמרים - אחרי שכותב המאמר העלה מאמר חדש בשפה האנגלית, הוסיפו תגובה והציעו לעזור לתרגם את המאמר לעברית. כותב המאמר ישמח לקבל עזרה ולאחר שתסיימו לתרגם יוחלף המאמר באנגלית במאמר בעברית ושמכם יופיע בתחתית המאמר כמתרגמים.

תגובות -
כשאתם כותבים תגובות למאמר, נסו לשמור על רלווניטיות למאמר (כדי להשיג רצץ ענייני ולא קשקושים על השקשוקה הטעימה שאכלתם) וההערכה כלפי כותב המאמר שהשקיע מזמנו והיה אכפתי לשתף עם הקהילה המידע שלו. תהיו קונסטרוקטיביים ואובייקטיביים במתן התגובות, התחילו בלפרט את החלקים שאהבתם והיו לכם לעזר ובסוף ציינו נקודות שבהם אפשר לחדד ולשפר.
זכרו - כולנו עושים את זה בשביל הכיף ומתוך אהבה לקהילה - לפני מתן ביקורת - קודם כל הביעו הערכה ותפרגנו!

מאמרים או תגובות שיעברו על החוקים - יימחקו מיידית.

אחת לתקופה ייבחרו הכותבים והתורמים המובילים, ויינתן פרס שווה ערך לכותב המוביל של אותה תקופה.
סמל אישי של המשתמש
איתן אבגיל
Site Admin

Re: חוקי פורום מאמרים

הודעהעל ידי IAP ב 23 אפריל 2010, 14:25

או זה רעיון מעולה!

יש לי כמה שאלות:
האם המאמרים יעברו אישור אצל אחד המנהלים, או שהפורום פתוח לכל?

האם תהיה איזו חלוקה של איכות המאמרים, או מתן ציון על פי איכות?

האם עבור הפורום הזה תהיה מערכת חיפוש ומיון מתקדמת יותר (מאילו שphpBB מאפשרת, כמובן)?

האם אפשר לעשות מאמר על FlashDevelop (או כל תוכנה אחרת הקשורה לפלאש)?

וגם הצעה. ניתן לפתוח שני ת'רדים נוספים בפורום הזה:
ת'רד בקשה למאמרים - כל אחד שמבקש מאמר יכול לכתוב את בקשתו. אולי יהיה מי שמעוניין לכתוב מאמר על זה, ואולי יהיה מי שיוכל להפנות אותו ל... (גוגל)
ת'רד "איגוד דיונים מפורומים אחרים שהם מתקדמים מספיק ומעניינים מספיק בכדי להתייחס אליהם כמאגר ידע"...

וגם מילה קטנה בקשר לעברית: מאמרים באנגלית קיימים בלי סוף. אני מצטרף לבקשה של איתן להביא מאמרים בעברית, ועדיף כמובן עברית ברמה טובה.

לדוגמא:
הביטוי "פרס שווה ערך" יבוא תמיד בהקשר של השוואת ערכו של הפרס לערכו של משהו אחר, כמו "פרס שווה ערך למשקלו של איתן בזהב" או "פרס שווה ערך למוצר מהחנות של השתי שקל". הוא לעולם לא יכול לבוא לבד כדי לציין שהפרס הוא ברמה גבוהה....

:שמש:
סמל אישי של המשתמש
IAP

הודעהעל ידי Zohar Babin ב 23 אפריל 2010, 14:34

איציק, נקודות טובות. אז אני אבהיר -

1. בשונה מפעם, איזור המאמרים הוא עוד פורום לכל דבר מבחינה טכנית. וזה אומר שכל אחד יכול לפרסם וכל אחד יכול להגיב וזה לא נתון לשיקולו של אף אחד - כמו ב wikipedia.
איזור המאמרים הוא בשביל הקהילה וע"י הקהילה, ולכן גם ההחלטה אם צריך לשפר או לעדכן מאמר מסויים תעשה ע"פ התגובות שאותו מאמר יקבל.
הדירוג גם הוא יעשה ע"י הקהילה באמצעות מערכת דירוג שנוסיף בקרוב, באמצעותה אנשים יוכלו לדרג את איכות המאמר - וכך ייבחרו הכותבים הטובים ביותר - לפי קולות הקהילה ובצורה אוטומטית.

2. כמו שכתוב למעלה, המאמרים יקבלו דירוג ע"י חברי הקהילה וכך תוכל לקבוע מה איכותי ומה פחות.

3. אנחנו חושבים שמערכת החיפוש בפורום הקיים היא מעולה, אם יש לך הצעות לשיפור נשמח לשמוע ואף לייעל. בינתיים זה משתמש במערכת הקיימת.

4. גם כן, כמו שכתוב למעלה בחוקים, אתה מוזמן לכתוב מאמר על כל העולה ברוחך כל זה רלוונטי לעולם הפלאש. אם בא לך לכתוב על FlashDevelop ואלטרנטיבות אחרות לפיתוח פלאש - לך על זה וכולנו נשמח :מלךפרח:

5א. ת'רד בקשות הוא רעיון נפלא ואנחנו ניישם אותו.
5ב. אני חושב שאין מקום ללינקים באיזור המאמרים, ת'רד דביק עם לינקים למאמארים רלוונטיים אפשר למצוא בכל אחד מהפורומים האחרים.

6. שווי הפרס החודשי לא יהיה גבוה במיוחד (אלא אם מישהו בקהילה מוכן ויכול לתת חסות כלכלית לזה), שווי הפרס החצי שנתי יהיה די גבוה ומפתה - מאחר וזו הפתעה, פרטים לכשיזכה הכותב הראשון :)
Zohar Babin | Kaltura Developer Relations and Community | skype:z.babin | http://www.zoharbabin.com | http://www.kaltura.org
סמל אישי של המשתמש
Zohar Babin
Site Admin

הודעהעל ידי איתן אבגיל ב 23 אפריל 2010, 19:20

אחד - חלק גדול (אפילו רוב) ההודעה שלי בעצם לא נכתב על ידי אלא זהר ערך את ההודעה המקורית שלי
שניים אין אישורים ואין פרוצדורות. מי שכותב מאמר כותב ומפרסם.
שלוש - בשונה מוויקיפדיה שם כולם יכולים לערות יחדיו ולתקן אחד את השני - אני חושב שהמבנה של ת'רד דווקא יותא מתאים. משתמש X כותב מאמר - משתמש Y מעיר ששלושה דברים לא מדוייקים ושדבר רביעי אפשר לעשות גם בדרך אחרת, וכך מתקיים גם דיום על בסיס המאמר, גם תיקונים דוגמאות ופתרונות של אנשים אחרים, וגם הכל מתועד ומתוייג לחיפוש. כשהתחלנו לדבר על המאמרים זו היתה הכוונה (לפחות שלי) לעסק הזה.
אני אישית חושב שחלק מהמאמרים צריכים להיות גם בנושאים אלטרנטיביים ואפילו מתחרים (silverlight לדוגמא, או איזה framework שמסוגל לתת פייט לפלקס)
סמל אישי של המשתמש
איתן אבגיל
Site Admin

חזור אל מאמרים ומדריכים לפלאש ומעבר

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד