Adobe ceases development on mobile browser Flash

פורום אוף טופיק, זה המקום לשאול שאלות כלליות על דברים ברומו של עולם, קשורים ולא קשורים לפלאש. הפורום בו הצדדים החברתיים של הקהילה יבוטאו, פעילויות ומפגשים, כיף וחברים. כאן תוכלו לספר על הא ועל דא ולדון בנושאים שמעניינים אתכם.

Adobe ceases development on mobile browser Flash

הודעהעל ידי Trostik ב 09 נובמבר 2011, 03:56

סמל אישי של המשתמש
Trostik

Re: Adobe ceases development on mobile browser Flash

הודעהעל ידי shvilam ב 09 נובמבר 2011, 04:38

אומנם צפוי מכמה הצהרות קודמות שלהם
אבל בהחלט ידיע מרעישה
shvilam

הודעהעל ידי אמיתי טויטי ב 09 נובמבר 2011, 05:41

חגיגות באפל? אדובי תפסיק לפתח את פלאש לסמארטפונים וטאבלטים

http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3551262,00.html
סמל אישי של המשתמש
אמיתי טויטי

הודעהעל ידי yood ב 09 נובמבר 2011, 08:04

אני בעד אפליקציות למובייל גם ככה - יותר טוב לנו.
yood

הודעהעל ידי רונן צמיר ב 09 נובמבר 2011, 09:24

אני מסכים בהחלט שאפליקציות עדיפות כאשר מדובר ב RIA.
אבל אם ADOBE יוותרו על הבנרים במובייל זה עלול להיות באמת סופו של הפלאש כפי שהוא היום.
שכן הסיבה שהוא מותקן היום על רוב הדפדפנים הינה שחלק גדול מאוד מהאתרים המכילים בנרים, שהרי כאשר לא מותקן נגן פלאש כל המקומות הריקים צועקים התקינו פלאש בבקשה!!!.
באם לא יהיה כדאי יותר ליצור בנרים בפלאש מכיוון שבגלישה מה Mobile לא יראו אותם, אזי הנגן יאבד את האחיזה החזקה שיש לו כיום.
במצב כזה פלאש יהפוך לכלי ליצירת תוכן RIA חוצה פלטפורמות אבל לא ל WEB וחבל.
רונן צמיר

הודעהעל ידי Flashmattic ב 10 נובמבר 2011, 04:40

מוקדם להספיד את פלאש.
אני גם מאמין, שמי שממהר לקפוץ למסקנות מעדי על עצמו שהוא לא מבין את התעשייה הזו שפלאש כבר שולטת בה מזה עשור.
פלאש לא תמות כל כך מהר... תרגעו ותרגיעו את המטומטמים סביבכם. אדובה צודקים -מגוחך לפתח עבור הבראוזר של המוביל. בוא - קח תפתח על AIR עטוף ב NATIVE. מה יותר טוב?
כש HTML5 יעשה את מה שמולהיל עושה, אפשר לדבר.
כמו שנאמר בעבר - HTML5 היא חזקה ומתחזקת, אבל לפלאש יש עדיין מקום. עדיין. לא יודע כמה זמן עוד יש, אבל "עדיין" יכול להחזיק כמה שנים, לטעמי. הכל, כמובן, תלוי בהחלטות המרקטיאליות של אדובה. כל עוד קווין לינץ' מפקח על העניינים, אתם יכולים להיות רגועים.
Flashmattic :: צוות הנהלת האתר
Blog | Components
סמל אישי של המשתמש
Flashmattic

הודעהעל ידי shvilam ב 10 נובמבר 2011, 05:11

דרך אגב התשובה של HTML 5 למולהיל ניקרא WebGl די מרשים אני מניח שהגראות הבאות של הדפדנים בניידים יתמכו בתכנולוגיה הזו
http://helloracer.com/webgl/
מה היה עם אקפלורר שאלה טובה

מאמר מקיף ומעניין שכמובן קשור לעניין
http://www.photonstorm.com/archives/256 ... -and-unity
shvilam

הודעהעל ידי רונן צמיר ב 10 נובמבר 2011, 07:05

אני מסכים לחלוטין עם מתי. אין ספק שאנחנו נמצאים בתקופה מאוד מרגשת מבחינה תכנולוגית.
רק שיאפשרו כבר לכתוב OO נורמלי ב JS.

לגבי IE אז בכנסים Microsoft מצהירה שלא תכניס ל IE שום דבר שלא מאופיין לחלוטין ב HTML 5. ולכן גם כל הנושא של DB לוקלי לא נכנס עדיין.
לגבי WebGl אף אחד לא מוכן להתחייב מתי זה יקבל חותמת סופית ולכן בינתיים נשאר עם ה Stage3D (השם הרשמי שחל המולהיל)
רונן צמיר

הודעהעל ידי אמיתי טויטי ב 10 נובמבר 2011, 11:47

shvilam כתב:דרך אגב התשובה של HTML 5 למולהיל ניקרא WebGl די מרשים אני מניח שהגראות הבאות של הדפדנים בניידים יתמכו בתכנולוגיה הזו
http://helloracer.com/webgl/

:shock:
סמל אישי של המשתמש
אמיתי טויטי

הודעהעל ידי monta ב 10 נובמבר 2011, 17:50

גם אני מצטרף לדעתו של מתי.

חשוב לזכור שיש כ"כ הרבה מפתחים וחברות עם אתרים/אפליקציות/עולמות וירטואלים/פורטלי משחקים שלא פשוט יסגרו את הבסטה יום בהיר אחד.
כל התוכן הקיים היום וכל קהל המפתחים העצום לא ייעלם סתם כך. בטח ובטח כאשר לא באמת קיימת אלטרנטיבה ראויה. עדיין.

כיום עדיין אין סביבת פיתוח נוחה כמו זו של פלאש שבאמצעותה אפשר לפתח באותה קלות תכנים אינטראקטיבים. (אם יש אני אשמח לדעת...)

אם זאת, צריך להתעדכן כמובן, וכיוון שהנושא הזה מאוד חשוב ורלוונטי לפלאשו, אני חושב שכדאי לפתוח אשכול קבוע בנושא של עדכונים ותחזיות לגבי עתיד פלאש.

ולסיום- משהו להתנחם בו- גם סילברלייט מתפגר :P
http://www.engadget.com/2011/11/09/talk-mounts-that-version-5-could-be-silverlights-last-might-on/
monta

הודעהעל ידי רונן צמיר ב 10 נובמבר 2011, 18:48

monta כתב:חשוב לזכור שיש כ"כ הרבה מפתחים וחברות עם אתרים/אפליקציות/עולמות וירטואלים/פורטלי משחקים שלא פשוט יסגרו את הבסטה יום בהיר אחד.
כל התוכן הקיים היום וכל קהל המפתחים העצום לא ייעלם סתם כך. בטח ובטח כאשר לא באמת קיימת אלטרנטיבה ראויה. עדיין.

זו לא הסיבה שתשאיר את פלאש. אם ריבוי מתכנתים היה קובע את התכנולוגיה אזי סילברלייט היה ממריא, כמו כן למפתח טוב אין בעיה לפתח בכל שפה. הרבה חברות כבר מחפשות דרכים להפוך את התוכן שלהם מפלאש ל HTML5 (כמו זינגה למשל).

monta כתב:כיום עדיין אין סביבת פיתוח נוחה כמו זו של פלאש שבאמצעותה אפשר לפתח באותה קלות תכנים אינטראקטיבים. (אם יש אני אשמח לדעת...)
הייתי מוסיף גם שהתכנים אינטרקטיביים חוצים פלטפורמות.

וזו הסיבה שיכולה להשאיר את הפלאש איתנו עוד הרבה שנים.
כאשר אני מציג למקבלי ההחלטות את אותה אפליקציה על ה IPAD ועל ה Samsung G. ומסביר שמדובר על קוד אחד פיתוח אחד ותחזוקה אחת זה הרבה פעמים פותח דלתות.
רונן צמיר

הודעהעל ידי monta ב 11 נובמבר 2011, 08:57

אין לנו ויכוח לגבי ריבוי הפלטפורמות- זה כמובן חלק חשוב מאוד. אבל זו רק אחת מהסיבות ולא היחידה. ישנן סיבות נוספות (כמו אלו שפירטתי).

לגבי ציבור המפתחים והחברות- אמנם זה לא העיקר אבל עדיין זו עובדה בשטח.
אני מכיר אישית מספר חברות שלא תשמחנה להוציא מכיסה שוב סכום גדול כדי לכתוב את הקוד מחדש.
כמובן זה לא ישאיר פלטפורמה כזו או אחרת לעד אבל בהחלט יכול לעודד להשאיר בחיים עוד זמן לא מבוטל ואפילו להמשיך לפתח בה.

לגבי מה שרשמת שמתכנת טוב יוכל לפתח בכל שפה - יכול להיות.
אבל מה לגבי מתכנתים פחות טובים? יש הרבה כאלה..... תחשוב על זה. ;)
בכלל זו אימרה מאוד כללית- זה שיוכלו לתכנת בשפות אחרות- זה ברור- השאלה היא באיזו יעילות ומהירות פיתוח.
וקח לדוגמא את ה-APPSTORE- היום כבר רואים בבירור את חשיבותם של ציבור המפתחים והשפעתם על הצלחתו של מוצר כזה או אחר.

כך או כך אני חושב שבגדול אנחנו בכל זאת באותו קו והוא שיש עוד תקווה לפלאש.
איזו סיבה יותר דומיננטית... אני חושב שזה פחות מהותי.

שיהיה סופ"ש טוב!
monta

הודעהעל ידי אמיתי טויטי ב 11 נובמבר 2011, 09:16

מוזר שאף אחד מכם לא מתייחס לאפשרות המאוד סבירה שאדובי פשוט יאפשרו לייצא כ-HTML5.
סביבות הפיתוח יישארו זהות והשפה אותה שפה, אבל הייצוא (כמו במקרה של אנדרואיד) יהיה לתצורה הטמלית.

הם כבר הציגו בעבר יכולת בסיסית שכזאת ליצירת אנימציות.
הטמל מוכיח שאפשר להציג וליצור לא מעט דברי םשאפשר גם בפלאש - אמנם העבודה הרבה יותר כואבת וקשה, אבל אפשרי. המנוע עובד.
ברגע שאדובי יתנו ייצוא שכזה בקליק, הבעיה נפתרה.
אני מאוד מאמין שכבר מזמן לא אכפת להם מהנגן, אלא מכל מה שמאחורה. איפה זה יוצג? זה כבר פחות משנה.
סמל אישי של המשתמש
אמיתי טויטי

הודעהעל ידי Flashmattic ב 11 נובמבר 2011, 10:05

מוזר שאף אחד לא מתרעם על כך שחזרנו לכתוב ג'אוה סקריפט.
ג'-א-ו-ה פ-ק-י-נ-ג ס-ק-ר-י-פ-ט!
:שחורלבן:
תודה אפל שהחזרתם אותנו הממ... 15 שנים לאחור. ממש דלוריאן מזורגגת.
Flashmattic :: צוות הנהלת האתר
Blog | Components
סמל אישי של המשתמש
Flashmattic

הודעהעל ידי monta ב 11 נובמבר 2011, 10:24

מתי- אני מזדהה עם כאבך. מוכן אפילו לצאת לרחובות להפגין (לא בטוח שדפני תסכים לצרף אותי :/ )

אמיתי- לא יודע אם לזה התכוונת אבל הם אכן עובדים על משהו בסגנון- EDGE שדווקא נראה לא רע: http://tv.adobe.com/watch/adc-presents/preview-of-the-edge-prototype-tool-for-html5-/

ה-IDE נראה חמוד, אבל הקוד...... יאאאק.
monta

הודעהעל ידי רונן צמיר ב 12 נובמבר 2011, 09:53

כן - כל זמן ש JS לא תהיה OO זו לא תהיה שפה שמזמינה פיתוחים מורכבים.
ממש עכשיו סרבתי לקבל פרוייקט גדול ב HTML5 בגלל האיכס הזה. אבל יכול להיות שאם העולם הולך לשם לא תהיה ברירה. :הצילו:

אולי אדובי תממש משהוא כמו ב AS2 וכבר המצב יהיה יותר טוב. שהרי גם AS2 בזמן קימפול הפך ל AS1 שהוא מאוד מאוד דומה ל JS.

לגבי השרידות של הפלאש. גם אני רוצה להאמין שהוא ישאר איתנו עוד שנים רבות אבל אם נתייחס לכמה עובדות נגלה שכניראה עברנו את השיא.
1. כל אתר שירצה להופיע גם על מובייל לא יוכל להכיל פלאש.
2. המוביל הופך להיות פלטפורמת הגלישה העיקרית.
3. מ 1 ו 2 אפשר להסיק כי הפלייר כבר לא יהיה אחוז חדירה גבוהה כמו היום ועלול לרדת במהרה למתחת ל 50%.
4. עיקר ההצלחה של ה FLASH וחוסר היכולת להתחרות בו ( כמו Unity סילברלייט) היו בגלל אחוז החדירה שלו.
5. מ 3 ו 4 ניתן להסיק כי הפלאש ככלי פיתוח עיקרי ל RIA ילך ויעלם.

אז נישארנו עם הפלאש ככלי פיתוח נהדר לאפליקציות חוצה פלטפורמות. אבל ככזה הוא יכול בהחלט להיות בר תחרות. ואם Microsoft תוציא כלי שבוא ניתן לפתח ב VS בשפת #C פיתוח עם יכולות מגבילות, הם בקלות ימגרו את הפלאש ( FLEX) ככלי פיתוח (לא ככלי לגרפיקה).
חבל :בוכה:
רונן צמיר

הודעהעל ידי mot ב 28 נובמבר 2011, 09:59

אני חושב שסעיפים 2 ו-4 ממש מוגזמים, אבל יש לך נקודה חזקה.
סמל אישי של המשתמש
mot

הודעהעל ידי yood ב 28 נובמבר 2011, 13:49

אם אני בונה תוכנה אדירה ב HTML5 ונגיד שהיא באמת רצה בכל מקום כמו שמבטיחים לי (בחלומות בכמה שנים הקרובות) איך אני אמור להרוויח ממנה?
כמה זמן ייקח לי לפתח אותה ולדבאג אותה? (תשובה: המון)

אבל עם פלאש או פלקס:
בונים תוכנה שרצה באתר - נגן פלאש. אבל במעט מאמץ יחסית אפשר להפוך אותה לאפ ולמכור(!) אותה באפ-סטור... בלי לדבג מליון ברואזרים ומערכות הפעלה.

לתוכנות (לא אתרים ושטויות) פלאש היא עדיין בחירה טובה מאוד.
yood

הודעהעל ידי רונן צמיר ב 28 נובמבר 2011, 14:25

אתה נותן למפתח שבך לדבר.
גם אני חשבתי כך ב 2002 כאשר רצו שאעזוב את הסביבה המדהימה Visual Studio לטובת איזה כלי פיתוח קיקיוני - פלאש MX ( אפילו FD עוד לא היתה ) היה לנו אז את SEPY. אבל זו היתה הדרישה של מנהל המוצר, זו הדרישה של השוק אליו פנינו.
השוק יכתיב בסופו של דבר באיזה כלי לעבוד. אדובי כבר הקשיבה לשוק כדאי שגם אנחנו נקשיב.
כפי שכתבתי פה: http://www.flashoo.co.il/forum/community/topic-t2788.html#p14400
רונן צמיר

הודעהעל ידי אמיתי טויטי ב 28 נובמבר 2011, 14:36

yood כתב:איך אני אמור להרוויח ממנה?

מתיר רק למשתמשים ששילמו על מנוי להשתמש בה.
סמל אישי של המשתמש
אמיתי טויטי

הודעהעל ידי yood ב 28 נובמבר 2011, 14:42

זה כבר יותר קשה, צריך לנהל את זה, לתת שירות לקוחות וגם דורש לקחת מהיוזר פרטי תשלום - שזה מחסום פסיכולוגי רציני.
yood

הודעהעל ידי אמיתי טויטי ב 28 נובמבר 2011, 14:50

נכון, אבל אני נוטה להאמין שביום שHTML5 תתחיל להשתלט, אפל וגוגל יאפשרו להטמיע טופס כזה בקלות.
יהיה API, אתה תשאב אוטומאטית את הפרטים של הצרכן מחשבון הטלפון שלו ותבצע רכישה בצורה שהצרכן לא יוכל לראות אפילו.

למעשה, אני יכול לדמיין app store של אפליקציות web. הרכישה דרכה תהיה בעצם ההרשמה.
מצד שני, אני יכול לדמיין הרבה דברים :)
סמל אישי של המשתמש
אמיתי טויטי

הודעהעל ידי yood ב 28 נובמבר 2011, 15:00

יום יבוא ויקרו הרבה דברים, אבל מה ב 3 שנים הקרובות?
זה לא שאני נגד שינוי אבל לא צריך לסבך סתם איפה שלא חייבים.
yood

הודעהעל ידי mot ב 28 נובמבר 2011, 16:03

yood כתב:אם אני בונה תוכנה אדירה ב HTML5 ונגיד שהיא באמת רצה בכל מקום כמו שמבטיחים לי (בחלומות בכמה שנים הקרובות) איך אני אמור להרוויח ממנה?
כמה זמן ייקח לי לפתח אותה ולדבאג אותה? (תשובה: המון)

אבל עם פלאש או פלקס:
בונים תוכנה שרצה באתר - נגן פלאש. אבל במעט מאמץ יחסית אפשר להפוך אותה לאפ ולמכור(!) אותה באפ-סטור... בלי לדבג מליון ברואזרים ומערכות הפעלה.

לתוכנות (לא אתרים ושטויות) פלאש היא עדיין בחירה טובה מאוד.

בהקשר לדיבאג - גם בפלאש הדיבאג לא בשמיים והאופציות דיבוג של JS לא רעות, תבדוק את עצמך בקשר לזה.
בפלאש או פלקס אתה יוצר תוכנה בקלות שמסתמכת על זה שיהיה נגן פלאש ללקוח הקצה, אבל תתאים את עצמך למציאות, אתה תהיה חייב לעשות את זה מתישהוא ואני ממליץ להתכונן לזה. באופן הכללי הפיתוח לWEB שיכול לעבוד בכל פלטפורמה זה דבר מבורך בעיני ומוזיל את עלויות הפיתוח בהמון. נכון שJS זה לא להיט אבל זה המצב.
ובאופן כללי אם אתה מתעלם מתפוצת נגנים ופלטפורמות ורק על הנוחות שלי, אני מעדיף משמעותית לפתח מערכת מידע על WPF ולא על פלקס.

זה כבר יותר קשה, צריך לנהל את זה, לתת שירות לקוחות וגם דורש לקחת מהיוזר פרטי תשלום - שזה מחסום פסיכולוגי רציני.

כמו שיש לך אפ סטור היום, כשיגיע הזמן של אפליקציות הWEB אני מאמין שיהיה משהו דומה לצורך הזה.

יום יבוא ויקרו הרבה דברים, אבל מה ב 3 שנים הקרובות?
זה לא שאני נגד שינוי אבל לא צריך לסבך סתם איפה שלא חייבים.

כל הדיון פה הוא נסיון לחזות מה יהיה בעוד 3 שנים, וה3 שנים הקרובות הן המעבר למה שאנחנו משערים שיקרה. בינתיים תעשה מה אתה שעושה, אבל תתכונן לעתיד.
סמל אישי של המשתמש
mot

הודעהעל ידי yood ב 28 נובמבר 2011, 18:54

לגבי הדיבאג של פלאש בילדר (לא פלאש) הוא ממש בסדר גמור והפרופיילר ממש שימושי. מעבר לכך, אני לא רואה איך פיתוח בשפה דינמית עושה חיים קלים יותר למפתחים שעובדים על דברים גדולים.

נגן הפלאש עדיין נפוץ מאוד, העדכונים האוטומטיים עובדים. כל מה שצריך זה כמה קילר אפליקיישנס בשביל להחזיק אותו חי. אני מניח שעם הכלים החדשים שיש לנו בנגן 11 יהיו כמה כאלו, אבל אין לדעת. זה בטוח לומר שהתפוצה היחסית שלו תרד בגלל ריבוי מכשירים ניידים.

בכל מקרה, אני אישית מוכן למעבר, שפה זו שפה, ובטוח יהיו כלים טובים (היום זה ג'יפה) בעתיד. אם זה יעשה טוב לעולם הדפדפנים? עוד הרבה מאוד שנים כן, אבל בשנים הקרובות זה הולך להיות סיוט.
yood

הודעהעל ידי mot ב 02 דצמבר 2011, 10:46

AS3 היא גם שפה דינמית... (if we are on the same page)
סמל אישי של המשתמש
mot

חזור אל על הא ודא

• שרשורים בנושאים דומים
    תגובות
    צפיות
    הודעה אחרונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד