על ידי dcb ב 14 פברואר 2012, 13:48
טוב חברים,
אחרי שהקיבלתי את ההמלצות של עמית, ואחרי שראיתי את הדוגמאות ברשת החלטתי לצלול לתוך HAXE ועכשיו אני מביא לכם את סיכום השבוע שלי
- נתחיל מהסוף, התוצר המוגמר יצא לא טוב. לאגי, מגיב לאט, הביצועים בריצפה.
- עקומת הלמידה היא נוראית מכיוון שאין דוקומנטציה לשפה הזו ולהרחבות שלה בשום מקום. מצאתי את עצמי פותח את הספריות שלהם ומחטט בקוד עד שמצאתי פתרונות לדברים.
- הספריות שכן קיימות לא תמיד עובדות כמו שצריך ואתה עוקב אחרי tutorial בהנחה שמצאת אותו ומקבל errorים בזמן העבודה וזה ממש מתסכל.
- הIDE האידיאלי לשפה הוא FlashDevelop, והוא ממש לא שם. הוא נוטה להתבלבל בין המחלקות של AS למחלקות של haxe ככה שמצאתי את עצמי המון פעמים מקפל פרוייקט ומקבל שגיאות על ייבוא לא נכון של מחלקות (למרות שאני בטוח שיש לבעיה הזו פתרון בהגדרות של FD)
- עבודה מול קונסולה, אני לא יודע מה איתכם אבל אני התרגלתי לפינוק של פלאש, הכל בIDE מסודר יפה ונוח, כדי לעבוד מול HAXE צריך להתרגל לרעיון של לעבוד מול הקונסולה של דוס \ לינוקס ולהזין פקודות ידנית, לדוגמא כדי להתקין ספרייה: haxelib install <LibName> אבל זו דוגמא קטנה, זה דורש הסתגלות...
- יש עוד הרבה חסרונות לשפה, ולקמפל אותה לIOS עדיין לא הצלחתי, היא מייצאת פרוייקט XCODE שאותו אני **אמור** פשוט לקמפל בMAC אבל הקוד שלהם פשוט זורק עשרות שגיאות. קימפול לאנדרויד הצלחתי, וזה גם דרש איזה שעתיים של התקנת SDKיים למניהם של גוגל וג'אווה ואפאצ'י, בסוף הצלחתי, אבל כמו שאמרתי לא יצא טוב.
במסגרת הניסויים הללו גם עבדתי עם ייצוא מפלאש לnative:
- ייצוא לאייפון עובד. לוקח לו המון זמן לקמפל ואת זה אני מוכן לקבל, והתוצר המוגמר לא עובד בצורה יעילה כל כך, ואחרי 8 שעות של אופטימיזציה והתאמות ושיפורים התוצר המוגמר עדיין לא עובד טוב.
- ייצוא לאנדרויד גם כן עובד, אבל, משתמש הקצה מתבקש בפתיחה של האפליקציה להתקין את סביבת AIR, מבחינתי זה מהווה חסם. זה לא באמת native, התוצר הסופי עובד הרבה יותר טוב מהאייפון אבל עדיין, זה לא שם.
קצת מסקנות מהשבוע האחרון...
- עבודה בגדלים של 100%, לא לקחת תמונת ולהגדיל\להקטין אותם, במסך של המכשירים הכל יקראה מפוקסל וזה מוביל לסעיף הבא
- לא להשתמש בallow smoothing, תכונה שקיימת גם בhaxe והיא מביאה לעומס רציני.
- object pool - להשתמש מחדש במשתנים, לדרוס ערכים ישנים וכו'... יש הרבה מדריכים לזה באינטרנט