haxenme.org חשבתי שזה יעניין

פורום אוף טופיק, זה המקום לשאול שאלות כלליות על דברים ברומו של עולם, קשורים ולא קשורים לפלאש. הפורום בו הצדדים החברתיים של הקהילה יבוטאו, פעילויות ומפגשים, כיף וחברים. כאן תוכלו לספר על הא ועל דא ולדון בנושאים שמעניינים אתכם.

haxenme.org חשבתי שזה יעניין

הודעהעל ידי shvilam ב 26 דצמבר 2011, 08:40

http://www.haxenme.org/
haXe שפה מאוד דומה as3 אותה קבוצה שפיתחה את MTASC ניתן ליצא ל C++ ומשם לכול הפלתפורמות החשובות IOS, android, flash, js ועוד ב native
בנוסף לזה גם Flashddevelop הוא IDE המועדף.
עוד לא התנסתי ואני עדיין נעבק בלגרום לזה ליצא לכול הפלטפורמות אבל חשבתי שזה יעניין גם אותכם ואולי היה לכם מה להוסיף.

עוד פרוייקט שאני חושב שהוא מעניין בעיקר בתחום המשחקים אבל לא רק הוא playn מה שהיה קודם forplay
הרעיון הוא: תכתוב java קבל html5 די דומה ל GWT בנוסף לזה גם אפשרות ליצא ל android native ולפלאש עם תרצה.
http://code.google.com/p/playn/
shvilam

Re: haxenme.org חשבתי שזה יעניין

הודעהעל ידי IAP ב 27 דצמבר 2011, 14:20

מעבר לכך ש haXe דומה לAS3 יש לה הרבה דברים רבי כוח שאין לAS3, כמו overloading ו מחלקות עם טייפ (להגדיר מחלקות כמו Vector של AS3). והיא גם הופכת לbyte code קצת יותר יעיל בפלאש.
אה, כמובן, כמו שעמית כתב: FlashDevelop תומכת בה בצורה (כמעט) מלאה.
סמל אישי של המשתמש
IAP

הודעהעל ידי shvilam ב 27 דצמבר 2011, 20:18

לא כתבתה שום מילה בנושא שלפחות אותי הכי מעניין הוא האפשרות ליצא את הקוד לא רק ל flash
אדרואיד iphone ו js
האם יצא לך להתנסות בזה ?
shvilam

הודעהעל ידי IAP ב 27 דצמבר 2011, 21:53

זה כי אתה כתבת ;)

באמצעות הקומפיילר של האקסה אפשר באמת לייצא לכל אחד מהפלטפורמות האלו. רק מה, חשוב לדעת שלכל פלטפורמה יש את המאפיינים שלה. כמו שלפלאש יש את כל ספריית ה display עם מוביקליפים וכאלה, לJS יש את הDOM עם document.write.

לצערי לא יצא לי עוד להתנסות הרבה עם ייצוא של הקסה מעבר לפלאש.
סמל אישי של המשתמש
IAP

הודעהעל ידי shvilam ב 27 דצמבר 2011, 22:40

אני חושב שזה יותר משוכלל ממה שאתה רומז
לפחות עד כמה שאני ראיתי בנתיים הצלחתי ליצא את זה ל flash ול js
את אותו קוד בדיוק ללא צורך להיות מודע ל DOM או ל Display list
לפחות ברמה מסויימת וזה עדיין לא ברור לי בדיוק באיזה רמה הוא מסוגל להמיר את ההבדלים האלה בעצמו
ומכיון שמשחקים בדרך כלל לא עושים שימוש רחב במיוחד בספריות של controls זה יכול להיות פתרון מעניין.
shvilam

הודעהעל ידי sasmaster ב 01 פברואר 2012, 15:07

מה קורההההההההההההה יא דינוזאורים ?! הפורם הזה גוסס אה? ..
אני עבדתי עם HAXE בפלאש . האמת שיש לי פרק בספר שהוצאתית שבו אני כותב אפליקצית AWAY3D עם פורט שכתוב בHAXE .ממה ששמתי לב בהתנסותי זה שגם הביצועים עולים וגן גודל הקובץ SWF קטן מהגרסה המקורית
מעבר לזה שהשפה הזו מאפשרת CROSS PLATFORM COMPILATION ,במישור של פלאש היא נותן גישה ל OPS של פלאש פלייר שחוסים בAPI הסטנדרטי . והחושב שבהם זה Memory .
הAPI הזה מאפשר לבצע אופטימיזציות מטורפות לקוד שלכם .וזה דרך אגב אחת הסיבות שאנשים מסוימים מחליטים ללכת על HAXE כי דרך פלאש אין לנו גישה לזה .ולכן אפליקציות שמרציכות ביצועים מקסימליים הן מועמדות טובות עבור HAXE .
כדי לקרוא בעיניין זה את המאמרים האלה:

http://www.ncannasse.fr/blog/virtual_memory_api

http://unitzeroone.com/blog/2009/05/22/ ... compilers/
"This looks like a job for superman"

סמל אישי של המשתמש
sasmaster

הודעהעל ידי מאור בר ב 14 פברואר 2012, 13:08

הי חברים,
האם HAXE היא הכלי הכי נכון לעבוד איתו אם המטרה היא לפתח אפליקציות קרוס-פלטפורם?
ייצוא IPA מפלאש עובד כל כך לאגי שזה מביך (גם עם קוד מיועל בטירוף וגרפיקה לא מורכבת).
המטרה היא ליצור משחקים דו מימדיים (אפילו מבוססי box2d) שירוצו עם ביצועים טובים על אייפון ואנדרואיד. אני מחפש משהו שיש לו דוקומנטציה מסודרת ודוגמאות.
סמל אישי של המשתמש
מאור בר

הודעהעל ידי dcb ב 14 פברואר 2012, 13:48

טוב חברים,
אחרי שהקיבלתי את ההמלצות של עמית, ואחרי שראיתי את הדוגמאות ברשת החלטתי לצלול לתוך HAXE ועכשיו אני מביא לכם את סיכום השבוע שלי

- נתחיל מהסוף, התוצר המוגמר יצא לא טוב. לאגי, מגיב לאט, הביצועים בריצפה.
- עקומת הלמידה היא נוראית מכיוון שאין דוקומנטציה לשפה הזו ולהרחבות שלה בשום מקום. מצאתי את עצמי פותח את הספריות שלהם ומחטט בקוד עד שמצאתי פתרונות לדברים.
- הספריות שכן קיימות לא תמיד עובדות כמו שצריך ואתה עוקב אחרי tutorial בהנחה שמצאת אותו ומקבל errorים בזמן העבודה וזה ממש מתסכל.
- הIDE האידיאלי לשפה הוא FlashDevelop, והוא ממש לא שם. הוא נוטה להתבלבל בין המחלקות של AS למחלקות של haxe ככה שמצאתי את עצמי המון פעמים מקפל פרוייקט ומקבל שגיאות על ייבוא לא נכון של מחלקות (למרות שאני בטוח שיש לבעיה הזו פתרון בהגדרות של FD)
- עבודה מול קונסולה, אני לא יודע מה איתכם אבל אני התרגלתי לפינוק של פלאש, הכל בIDE מסודר יפה ונוח, כדי לעבוד מול HAXE צריך להתרגל לרעיון של לעבוד מול הקונסולה של דוס \ לינוקס ולהזין פקודות ידנית, לדוגמא כדי להתקין ספרייה: haxelib install <LibName> אבל זו דוגמא קטנה, זה דורש הסתגלות...
- יש עוד הרבה חסרונות לשפה, ולקמפל אותה לIOS עדיין לא הצלחתי, היא מייצאת פרוייקט XCODE שאותו אני **אמור** פשוט לקמפל בMAC אבל הקוד שלהם פשוט זורק עשרות שגיאות. קימפול לאנדרויד הצלחתי, וזה גם דרש איזה שעתיים של התקנת SDKיים למניהם של גוגל וג'אווה ואפאצ'י, בסוף הצלחתי, אבל כמו שאמרתי לא יצא טוב.

במסגרת הניסויים הללו גם עבדתי עם ייצוא מפלאש לnative:
- ייצוא לאייפון עובד. לוקח לו המון זמן לקמפל ואת זה אני מוכן לקבל, והתוצר המוגמר לא עובד בצורה יעילה כל כך, ואחרי 8 שעות של אופטימיזציה והתאמות ושיפורים התוצר המוגמר עדיין לא עובד טוב.
- ייצוא לאנדרויד גם כן עובד, אבל, משתמש הקצה מתבקש בפתיחה של האפליקציה להתקין את סביבת AIR, מבחינתי זה מהווה חסם. זה לא באמת native, התוצר הסופי עובד הרבה יותר טוב מהאייפון אבל עדיין, זה לא שם.

קצת מסקנות מהשבוע האחרון...
- עבודה בגדלים של 100%, לא לקחת תמונת ולהגדיל\להקטין אותם, במסך של המכשירים הכל יקראה מפוקסל וזה מוביל לסעיף הבא
- לא להשתמש בallow smoothing, תכונה שקיימת גם בhaxe והיא מביאה לעומס רציני.
- object pool - להשתמש מחדש במשתנים, לדרוס ערכים ישנים וכו'... יש הרבה מדריכים לזה באינטרנט
Dcb.co.il - 2011 Portfolio
סמל אישי של המשתמש
dcb

הודעהעל ידי shvilam ב 14 פברואר 2012, 20:01

המון תודה.
בהחלט עושה רושם שזה עוד בוסרי. מיכאל המליץ להעיף מבט ב mosync
http://www.mosync.com/ שמקמפל גם כן ל native.
shvilam

הודעהעל ידי dcb ב 15 פברואר 2012, 08:44

הסתכלתי על הכלי הזה אתמול, לפי מה שרשום ייצוא לiOS עדיין לא נתמך רשמית
דבר נוסף, כל הטכנולוגיות שמבוססות html5 כולל mosync, phone gap וכו׳ הם כלים בעייתים
צריך להציב את הצרכים שלך מהפרוייקט לפני תחילתו, הדגש שלי ושל הסטודיו פה הוא על משחקים ולכן זה תחום בעייתי
הספריות הנחוצות עדיין לא תורגמו כמו שצריך דגמאות box2d ומנועי Spritesheet
ואלה שכן תורגמו עדיין לא עברו תיעוד נאות וזה נורא מקשה על תהליך הפיתוח...
בנוסף נורא קשה לי עם העובדה שאין באמת OOP ב-JavaScript זה גם פאקטור לא?
אם הצורך הוא אפליקציות מידע ותוכן הטכנולוגיות האלו יכולות להיות אידיליות...
סמל אישי של המשתמש
dcb

הודעהעל ידי shvilam ב 15 פברואר 2012, 10:04

ואלה אתה צודק הסימון שלהם קצת מבלבל דווקא ה V זה משהוא שעדיין לא קיים
shvilam

הודעהעל ידי mot ב 15 פברואר 2012, 14:30

דניאל, מה הבעיות עם PhoneGap?
אני שוקל להשתמש בו, בעיקר כי אני לא רוצה לפתח את הUI של האפליקציה יותר מפעם אחת, והוא נראה כלי טוב עם credentials לא רעים.
סמל אישי של המשתמש
mot

הודעהעל ידי dcb ב 16 פברואר 2012, 16:56

לא התנסתי בו יותר מדי אבל הייתי לא מזמן בכנס שעסק בו...
בעיקר הוא מכניס את האפליקציה שלך לתוך sandbox כזה והיא מופעלת על ידיד הדפדפן עצמו
בעצם כמו שייצוא native מפלאש זה למעשה ייצוא של הקוד שלך + הנגן בקובץ אחד שמאפשר לו לרוץ...

phonegap זה נחמד לאפליקציות שאני קורא להן אפילקציות תוכן ומידע, הוא מקבל html5 / css ועוטף את זה בדפדפן שרץ על המכשיר
הוא נותן לך גישה מוגבלת לIPA של המכשיר גם כן
הבעיות? שוב, זה תלוי בצרכים שלך, אני מחפש לפתח משחקים מורכבים וJavaScript עוד לא נותן תשובה לספריות חשובות (תקרא למעלה דיברתי על זה)
אם אתה צריך לבנות אפליקציה שמציגה מידע בלי אנימציה מורכבת וסאונד ובדיקות פיזיקליות...
סמל אישי של המשתמש
dcb

הודעהעל ידי mot ב 16 פברואר 2012, 22:35

sounds like my app
חששתי שבתחום הזה היא כבר ידועה כבעייתית :)
תודה
סמל אישי של המשתמש
mot

הודעהעל ידי רונן צמיר ב 17 פברואר 2012, 00:07

dcb כתב: - ייצוא לאנדרויד גם כן עובד, אבל, משתמש הקצה מתבקש בפתיחה של האפליקציה להתקין את סביבת AIR, מבחינתי זה מהווה חסם. זה לא באמת native, התוצר הסופי עובד הרבה יותר טוב מהאייפון אבל עדיין, זה לא שם.
ב Flash Builder™ 4.6 אפשר כבר לסגור אפליקציית AIR גם לאנדרואיד שכוללת את סביבת הריצה ( תמורת עוד כ 8 מגה).
נכון שהביצועים לא דומים לכתיבה ב native אבל להרבה סוגי אפליקציות זו אפשרות מאוד מומלצת אפילו למשחקים עם 2.5D.

מבחינת ה OO ב JS יש יכולת מספיקה בשביל לממש את רוב ה Design Patterns וזה מה שחשוב. הבעיה שעוד לא מצאתי סביבת פיתוח ראוייה ל JS. אם משהוא מכיר סביבה יותר טובה מ PHPStorm (שמזכירה את SEPY לותיקים בנינינו) אשמח לשמוע.
רונן צמיר

הודעהעל ידי shvilam ב 17 פברואר 2012, 09:36

עוד דיוק אחד לגבי ה phone gap עד כמה שאני יודע לפחות ב iphone הדפדן מריץ הרבי יותר מהר את ה java script מאשר ב phone gap
זואת מיכון שה control שמריץ אתה צד ה html לא מכיל איזה רכיב האצה שקיים בדפדן שניקרא just in time compiler
shvilam

הודעהעל ידי shvilam ב 18 פברואר 2012, 21:24

עוד משהוא חשוב שכדי לסים לב אליו בנושא של HAXE NME
שמקמפלים את זה ב release ולא ב debug כלומר build ולא test
shvilam

הודעהעל ידי yood ב 25 פברואר 2012, 13:03

אז יש כלי פיתוח נורמליים להקס? (Haxe is pronouced Hex)
הכלי היחיד שעשה עלי סוג של רושם היה FDT
yood

הודעהעל ידי shvilam ב 25 פברואר 2012, 15:00

גם flash develop
shvilam

הודעהעל ידי yood ב 25 פברואר 2012, 21:09

אני על מק, אז פלאש דיוולופ הוא לא אופציה לצערי
yood

הודעהעל ידי dcb ב 26 פברואר 2012, 17:11

http://haxe.org/com/ide
בעיקרון, מנסיון, Textmate הישן המוכר והטוב עושה את העבודה אבל יש שם עוד כמה אופציות...
סמל אישי של המשתמש
dcb

הודעהעל ידי yood ב 27 פברואר 2012, 11:18

textmate הוא נחמד, אבל זה לא אותו דבר כמו eclipse.
yood

הודעהעל ידי sasmaster ב 28 פברואר 2012, 10:37

אני דווקא שיחקתי במשך כמה ימים עכשיו עם MOSYNC . חייב לומר זה דבר מטורף . יש להם גם IDE מבוסס ECLIPSE וגם SDK עצום וחזק . מה שכן ,מחייב ידע מוצק ב C++ בשביל לנצל את הפוטנציאל . לגבי חוסר ספריות שמישהו כאן הזהיר . טוב זה תלוי בך . אם חסר לך BOX2D למשל אזה כך את גרסת C++ שלו ותחבר לפרויקט שלך . כי זה בעצם העיניין -אתה בסביבת C++ ויכול לחבר כל ספריה שכתובה בשפה הזו או ב C .
"This looks like a job for superman"

סמל אישי של המשתמש
sasmaster

הודעהעל ידי yood ב 28 פברואר 2012, 20:43

מוסינק נראה מעניין גם למפתח JS... מוריד עכשיו
yood

חזור אל על הא ודא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד