התלבטות בנוגע לציור קיר שאני רוצה לעשות

דיונים, שאלות ותשובות בנושא עיצוב, חווית משתמש ותקשורת חזותית. ביקורת עבודות ותמיכה בתוכנות מולטימדיה. זה המקום להכיר מעצבים, להראות לכולם את עבודות האומנות והעיצוב שלך וללמוד נושאים הקשורים לעולם העיצוב.

התלבטות בנוגע לציור קיר שאני רוצה לעשות

הודעהעל ידי idan_s ב 31 מרץ 2010, 07:08

שלום לכולם!
יש לי התלבטות וכמו כן מספר שאלות / התייעצויות טכניות עם חברי הפורום שכאן,
יש לי קיר בחדר שאני רוצה לצבוע מחדש ולצייר עליו ציור קיר, לא משהו מסובך, בלי הצללות ובלי כלום ( תיכף תבינו )
הקיר הוא 280 ס"מ רוחב על 245 ס"מ גובה , ובעקרון זה הולך להיות צבע בסיס כחלחל בהיר ועוד אובייקטים שתראו בתמונות
עם המשפט
good art is a talent
good design is a skill
- מאמין שנתקלתם בו... קראתי מאמר על ההבדל בין אמנות לעיצוב והמשפט הזה בין הטקסטים בלט לי בעיניים

בכל אופן , התלבטות : הכנתי 2 רעיונות מינימליסטים פשוטים, על איזה לפי דעתכם ללכת :
1. http://img42.imageshack.us/img42/2973/wall01.jpg
או
2. http://img89.imageshack.us/img89/2524/wall02f.jpg

-------------------------------------------------

עכשיו , מבחינה טכנית , כמה שאלות
1. עם איזה סוגי צבעים כדאי לי לעבוד ? צבע קיר רגיל, צבע אקרילי , אחר .. ?
2. אם תשימו לב יש 3 צבעים עיקריים, הכחול של הרקע , הירוק ( בעל 2 גוונים ) וכנל הכחול הכהה וכהה יותר , השאלה היא האם אפשר לקנות ירוק אחד ו"לדלל" אותו שיהיה בהיר יותר במקום לקנות 2 גוונים שונים ? ( כנל לגבי הכחול בסטריפים ..)
3. פתרון לטקסט עצמו ? הכוונה איך להעתיק את הכתב לקיר
4. אשמח לקבל עוד טיפים כלליים לגבי הביצוע ( סימון, העברה מהמחשב לקיר עצמו - בין אם זה להקרין על מקרן או לעבוד מרפרנס מודפס... , שלבי ביצוע וכו' ..)

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין !
idan_s

Re: התלבטות בנוגע לציור קיר שאני רוצה לעשות

הודעהעל ידי מאור בר ב 31 מרץ 2010, 23:41

אני חייב לומר שאני לא חושב שהמשפט מדויק וכן שהביצוע לא מספיק יצירתי (דעתי בלבד).
לגבי השאלות הטכניות:
1. צבע מומלץ לציורי קיר פנימיים הוא סופר קריל 2000. יש לך אפשרות לבחור גוונים בסניפי הום סנטר וחנויות חומרי בניין וכו'. למיטב זכרוני ליטר יעלה לך כ-50 ש"ח.
2. לאור המחיר הלא זול - אני ממליץ שתקנה צהוב וירוק. כך תוכל לגוון ביניהם לירוק הרצוי. שים לב שאתה בוחר צבעים בעלי אותו בסיס (מסומן באות אנגלית, למשל A), תתייעץ עם המוכרן.
3. אם יש לך את הכישורים הנחוצים, פשוט תסמן שורות בעפרון בהיר וכתוב את האותיות ידנית ובצע עם מכחול. פתרון אחר יהיה להדפיס, לגזור ולהכין שבלונות. זה דורש סבלנות לא פחות מלצייר ביד חופשית. אפשרות יקרה יותר תהיה להזמין מדבקה מוכנה מראש ולהשתמש בה כשבלונה.
4. ת'כלס אולי עדיף לך בכלל ללכת על הזמנת מדבקה בעיצוב אישי במקום לצייר את כל הדבר הזה ולנסות להשיג מראה גרפי בכלים ידניים.
סמל אישי של המשתמש
מאור בר

הודעהעל ידי idan_s ב 01 אפריל 2010, 00:39

ידוע לך מאיפה אפשר להזמין מדבקות בהזמנה אישית ( נניח רק של הטקסט ונניח של כל הסיפור ) , זה כל בית דפוס יכול לעשות את זה ?
ובנוגע לעיצוב עצמו , שמע, ברור שאני יכול עכשיו להכין כאן דברים הרבה יותר מטורפים, בכוונה רציתי משהו מינימליסטי כזה, זה יתאים לאווירה של החדר שלי

תודה על התגובה
idan_s

הודעהעל ידי Dori ב 01 אפריל 2010, 11:40

הי עידן,

מבחינה טכנית הייתי הולכת על מדבקה (מדבקת טפט).

בקשר לניסוח של הטקסט עצמו לדעתי הוא בעיייתי החזרה על המילה good יוצרת כבדות מיותרת ולכן הייתי מוותרת עליה.
הייתי מנסה לנסח בצורה יותר מינימליסטית משהו כמו:
art is a talent
design is a skill

הגישה האישית שלי לפרויקט כזה:
הייתי מנסה לקחת את הרעיון (במשפט המקורי) ולנסח אותו קצת אחרת אולי גם לקחת אותו (את הרעיון) הלאה ולנסח משפט חדש לגמרי שהוא סוג של מסקנה או מחשבה או שאלה...
גם מבחינת האלמנטים הויזואליים כדאי לבחון משחק עם הפונטים - אני חושבת שאלמנטים של עיגולים יותר מזכירים מחשבות אהבתי את העיגולים לעומת החיצים שנראים לא קשורים.
Dori

הודעהעל ידי idan_s ב 01 אפריל 2010, 16:54

היי דורי , קיבלתי , אני חושב על זה ברצינות :)
idan_s

הודעהעל ידי מאור בר ב 02 אפריל 2010, 02:10

idan_s כתב:ידוע לך מאיפה אפשר להזמין מדבקות בהזמנה אישית ( נניח רק של הטקסט ונניח של כל הסיפור ) , זה כל בית דפוס יכול לעשות את זה ?
ובנוגע לעיצוב עצמו , שמע, ברור שאני יכול עכשיו להכין כאן דברים הרבה יותר מטורפים, בכוונה רציתי משהו מינימליסטי כזה, זה יתאים לאווירה של החדר שלי

תודה על התגובה

חפש בגוגל מידע על על הדפסת מדבקות ויניל. יש המון עסקים בתחום.
סמל אישי של המשתמש
מאור בר

הודעהעל ידי IAP ב 02 אפריל 2010, 10:08

למעשה בשני פסים ירוקים ועוד אלמנטים ירוקים (בין אם סרט או עיגולים) אתה לא מעביר בצורה ויזואלית את המסר שאומנות זה כישרון אבל עיצוב זה מיומנות. נסה לחשוב על עיצוב שיביע מיומנות עבור המשפט העיצובי ויביע כישרון (ויש לך) עבור המשפט האומנותי...

סתם מחשבה.
בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
IAP

הודעהעל ידי nomik ב 07 אוגוסט 2011, 08:51

התחברתי יותר לדוגמא עם העיגולים שנראים כמו בועות סבון. התלהבתי באופן כללי. זה אחלה רעיון. השאלה איך זה מסדר ליתר הריהוט והחפצים בחדר. כל עיצוב או ציור שאני מוסיף, כולל צבע חדר לקיר, חשוב לי שיהיה תואם לריהוט וישתלב. בין אם מדובר בציור לסלון ואז זה חייב להתאים למזנון, מערכות ישיבה מעור שיש אצלי בצבע חום ויתר הריהוט. אין טעם להשקיע בעיצוב שייראה אח"כ לא שייך או לא מתאים....
nomik

חזור אל עיצוב

• שרשורים בנושאים דומים
    תגובות
    צפיות
    הודעה אחרונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד